BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Een bijzondere ontdekking in de regenwouden van Nieuw-Guinea: de chocoladekikker

De bruine kikker, Littoria mera, werd ontdekt.foto van Steve Richards

De boomkikker komt ook in groene vorm voor in Nieuw-Guinea en Australië. “Het komt het dichtst in de buurt van een boomkikker die we in Nieuw-Guinea hebben ontdekt”, zei Paul Oliver, een van de wetenschappers die verantwoordelijk was voor de ontdekking, in een persbericht. “De twee soorten lijken op elkaar, behalve het soort waarvan we weten dat het groen is en een mooie bruine kleur heeft.”

Volgens wetenschappers is het niet verwonderlijk dat de chocoladekikker nog niet is ontdekt. “De kikker leeft in zeer hete, moerassige gebieden met veel krokodillen, die allemaal niet bevorderlijk zijn voor verkenning”, zegt Steve Richards, een andere onderzoeker. Er wordt aangenomen dat de chocoladekikker veel voorkomt in Nieuw-Guinea.

null Beeld Steve Richards

foto van Steve Richards

Het eiland, waarvan het westelijke deel bij Indonesië hoort, was verbonden met het huidige Australië. “Ondanks het feit dat veel Australiërs Nieuw-Guinea niet goed kennen, zijn er veel dieren daar en om ons heen”, zegt Richards. “Als we de biodiversiteit van Nieuw-Guinea beter kennen, kunnen we de geschiedenis en oorsprong van onze dieren beter begrijpen.”

De officiële naam van de nieuw ontdekte kikker is niet de chocoladekikker, maar littoria mira. Litoria is de naam van een geslacht van kikkers met tientallen takken in Australië, Nieuw-Guinea en Indonesië. “Mira betekent in het Latijn verbaasd of vreemd”, legt Oliver uit. “Omdat het een verrassende ontdekking was om een ​​verwaarloosd familielid van een bekende kikkerfamilie te vinden in de regenwouden van Nieuw-Guinea.”