BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Ajax heeft al bijna 70 miljoen opgehaald in de Champions League

Stephan Burgess.Professionele foto’s / Jasper Rohi

Alle deelnemers aan de groepsfase ontvingen een startpremie van € 15,64 miljoen. De Nederlands landskampioen heeft recht op ruim 20 miljoen euro op basis van de zogenaamde regeling van coëfficiënten met het oude en moderne aanbod in Europa.

Ajax verdiende vervolgens € 16,8 miljoen aan winstdelen met zes overwinningen op Sporting Portugal (1-5 en 4-2), Besiktas (2-0 en 1-2), Borussia Dortmund (4-0 en 1-3). De drie wedstrijden in de Johan Cruijff Arena brachten de club een ontvangstbewijs van zo’n 4 miljoen euro op.

Ajax heeft dinsdag de wedstrijd thuis met Sporting in het Lege Johan Cruijff stadion noodgedwongen moeten beëindigen vanwege de strenge Corona-maatregelen. Ook krijgt Ajax met de tv-rechten op de Champions League naar schatting 3 miljoen euro uit de poolmarkt.

Daarnaast wordt de kwalificatie voor de achtste finales beloond met 9,6 miljoen euro. De financiële injectie uit de Champions League komt Ajax heel goed uit. De club leed vorig seizoen tijdens de Coronacrisis een verlies van ruim 8 miljoen euro. Er waren geen winstgevende transfers van spelers naar grote clubs.

Ajax in een selectie clubs in de Champions League

Slechts zeven andere clubs wisten de groepsfase af te maken zonder puntenverlies. Real Madrid hield de winter in de seizoenen 2011/12 en 2014/15 zonder puntenverlies in de Champions League. Hij bereikte AC Milan (1992/93), Paris Saint-Germain (1994/95), Spartak Moskou (1995/96), Barcelona (2002/03), Bayern München (2019/20) en Liverpool (2021/022) . De volledige score is 18 punten in de groepsfase. Bayern München kan het woensdag voor de tweede keer, net als Real Madrid. Dan moet FC Barcelona verslagen worden.

READ  Het perspectief is dat er met de aura geen perspectief is