BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Van Spanje tot Indonesië, van Portugal tot Mexico: de campagne van SC Heerenveen speelt zich over de hele wereld af

Duitsland, Spanje, Indonesië, Engeland, Mexico, Griekenland en Portugal: dit zijn slechts enkele van de landen waar de teddyberencampagne dit weekend in het teken stond van SC Heerenveen.

In totaal 15.000 poppen bezetten de tribunes van Abe Lenstra Stadion tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen (4-0-zege).

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), SC Heerenveen en het farmaceutisch bedrijf MSD brachten met de campagne kinderen met kanker onder de aandacht. Het getal 15.000 staat voor het aantal kinderen in Nederland dat kanker heeft gehad of heeft overleefd. De beren waren allemaal uitverkocht in minder dan 24 uur. De rechtszaak werd aangespannen voor ruim 230 duizend euro.

SC Heerenveen was dit weekend druk bezig met het retweeten van alle accounts met miljoenen volgers, die melding maakten van de Friese actie. Duits sport afbeelding Een half miljoen Instagram-volgers meldden het. Maar ook de Spanjaarden ESPN (1,9 miljoen volgers op Twitter), Engelse voetbal B/R (2,2 miljoen), Indonesische versie van Goal (2,2 miljoen), het team Uit Frankrijk (5,5 miljoen) en vele andere internationale (sport)media pikten het evenement op.

“Ik vond het echt geweldig”, zei coach Jonny Jansen van SC Heerenveen dit weekend over het evenement. ,,Ik was om 15.00 uur bij het stadion en liep gelijk het stadion in. Onze vrijwilligers waren op dat moment druk bezig met het ophangen van knuffels op de tribunes. Voetballen voor 15.000 beren – ik denk niet dat iemand ons kan imiteren.”