BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

“Tijdens deze training heb ik het niet koud”

Winter Boot Camp-spel: Durf jij het aan? Laurens Ubert (47) doet dit al vijf jaar op rij Ervaar sport te Den Bosch. “Er is een sterk collectief gevoel tijdens de lessen. Samen gaan we de kou verslaan.”

Vijf jaar geleden schreef Laurens zich met een groep van vijf vrienden voor het eerst in voor een trainingsles bij Sport Xperience. “Vervolgens speelden we in de winter zaalvoetbal en zochten we naar een manier om in de zomer fit te blijven. Op het trainingskamp trainen we buiten, bij Iron Woman. We rennen rond het water met het gras, trappen en parkbanken om de oefeningen te doen “Elke zaterdag trainen we met apparatuur. Het blijkt dat het zo leuk was dat we zijn gebleven. Nu doe ik mee aan een wintertrainingskamp”, zegt hij.

Winterbootcampen

De kou in de winter schrikt Lorenz niet af. “Ik ben geen Wim Hof ​​die in een ijsbad duikt. Je hoeft hier niet bij betrokken te zijn. Als ik naar de les ga, kleed ik me vooraf goed aan. Ik doe mijn jas pas uit als we begonnen. Door al het sporten ben je in vijf minuten opgewarmd en heb je het niet meer koud.”

Lees meer onder de foto’s>

weerstand smelten

Moet hij de moed verzamelen om voor de les te gaan? “Nee, vaak heb ik echt zin om te sporten”, zegt hij. “Soms denk ik: wat moet ik doen? Maar binnen een paar minuten is alle weerstand weg. Als ik eenmaal begin met hardlopen, krijg ik vanzelf energie in mijn benen. Daarna voel je je zo goed en ben je blij met je rit.” Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik meedeed”, zegt Lorenz tijdens een wintertraining.

READ  Orang Indonesia memandang berbeda pada warisan kolonial: 'Sekarang kita semua'

Geen rugpijn meer

De fanatieke sporter volgt nu twee lessen per week bij Sport Xperience. Lorenz: “Ik had vaak last van mijn rug. Tijdens bootcamp is er veel belangstelling voor de oefeningen die je kunt doen Kern Versterking, inclusief buik- en rugoefeningen. Dit zorgt ervoor dat ik recht loop en niet scheef zit. Daardoor heb ik minder rugpijn.”

bier en bitterballen

Ondanks zijn vele sporten beschouwt Lorenz zichzelf niet als een extreme schoenmaker. “Er zijn mensen die fit zijn, ook al word ik nooit ziek van het trainen in de buitenlucht. Ik leef niet erg gezond en heb een paar kilootjes extra. Ik sport graag veel, maar ik hou ook van veel bier en bitterballen.” Met eerstejaars blijft de trainingskamp in evenwicht.”

Lees meer onder de foto’s>

Sporten tijdens de avond

Wil je meedoen met een les? Tijdens de avondsluiting kunnen de lessen bij Sport Xperience na 17.00 uur doorgaan. De gemeente heeft Sport Xperience toestemming gegeven om het avondprogramma op gewijzigde basis te hervatten. Cursussen op één plek met meerdere groepen van vier personen. ga naar haar Haan Voor de juiste site en abonneer je!

persoonlijke training

Naast het trainen van bootcamps biedt Sport Xperience nog meer lessen. Er zijn het hele jaar door speciale evenementen, zoals: breng een vriend meeZomerboottochten en oudejaarsfeest. Ook voor personal training kun je hier terecht. Dit kan een-op-een zijn of in tweetallen, bijvoorbeeld met een vriend(in). Met Personal Trainer Yanou werk je op een leuke en laagdrempelige manier aan het behalen van je persoonlijke doelen, zoals fitness, afvallen of spieropbouw. Je krijgt nu tijdelijk 50% korting. Nieuwsgierig? Boek een gratis afspraak bij Yanou.

READ  Bouw Playce X gestart op Sportpark Peppelensteeg in Ede

Wil jij ook het hele jaar door fit en gezond zijn? Ga naar winterbootcamp! Doe mee met een gratis proefles En probeer het zelf.

Ook leuk: