BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Antwerpen investeert 2 miljoen euro in lokale sportclubs |  Antwerpen

Antwerpen investeert 2 miljoen euro in lokale sportclubs | Antwerpen

AntwerpenDe stad Antwerpen gaat via haar sportdienst Sporting Ruim 2 miljoen euro aan investeringssubsidies verleend aan erkende lokale sportclubs. Het gaat om verenigingen die willen investeren in jeugdwerking, materiaal en/of infrastructuur.
De investeringssubsidies ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​. Het grootste deel, ruim 1,47 miljoen euro, gaat naar infrastructuur. Dat geld wordt verdeeld onder 109 clubs die een aanvraag indienden. Ze kunnen het geld gebruiken voor onderhoud van de bestaande infrastructuur van voor nieuwe projecten, zoals de installatie van hernieuwbare energiesystemen, de plaatsen van fietsenstallingen.

122 clubs krijgen samen ongeveer 350.000 euro om materiaal aan te kopen. Voor jeugdwerk is er in totaal 262.500 euro opzijgezet, te verdelen onder 152 clubs.

“Ook in moeilijke coronatijden creëren veel van onze sportclubs er heel bewust voor om in de mate van het te ontwikkelen in materiaal en infrastructuur, kortom in hun toekomst”, stelt Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters (N). “Met deze subsidieronde investeert Sporting A graag en wezenlijk mee in de duurzame werking van onze sportclubs en dus ook in de toekomst van de stad. Het is onze missie om de sportparticipatie in Antwerpen verder op te krikken en nog meer Antwerpenaren aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden.