BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Nog niet achter geraniums: Esther & Constance biedt actieve buitenlessen voor senioren

Hockeyvrienden Esther Zutmulder en Constance Schuler herinnerden zich hun herinneringen aan het zwembad in Italië en besloten dat ze een meer zinvolle baan wilden en dat ze echt iets voor mensen konden betekenen. Ze delen ook een passie voor sport en gezond leven. Ze bereiken snel de doelgroep van actieve ouderen, die misschien geen zin hebben om naar de sportschool te gaan, maar in de buitenlucht willen sporten. Hoe werkt dit? Esther neemt ons mee.

Actief in de natuur

“Blijf met veel positiviteit in beweging, dat doen we bij Healthy Old (GO). We komen op verschillende locaties in en rond Haarlem (o.a. Harlem, Shutterbos en Middendwin) bij elkaar voor een actieve buitentraining, dat is fijn voor senioren. hoef je niet onder de banken door te kruipen, maar daag je uit en train je al je spiergroepen.We besteden aandacht aan fitheid, mobiliteit, coördinatie en balans.Groene omgeving zorgt voor inspiratie en steeds wisselende omstandigheden.Bij harde wind, staand op één been is moeilijker, en oneffen terrein zorgt ook voor een uitdaging om je evenwicht te vinden.”

verenigingen

Naast levendigheid stimuleren we sociale interactie in GO. Er wordt altijd in groepen gesport in de buurt van de horecagelegenheid, zodat er na afloop gezellig samen een kopje koffie kan worden gedronken. Bovendien zijn er vijf activiteitengemeenschappen waar u lid van kunt worden: wandelen, fietsen, golfen, kunst en cultuur en een culinaire gemeenschap. Zo werden in Haarlem gezamenlijke museumbezoeken met een gids georganiseerd en ging de hele groep wandelen op de modderige grond in het uiterste noorden van Groningen. Maatschappelijke activiteiten gaan altijd hand in hand met sport, dus je kunt alleen meedoen als je aan sport doet.”

digitale compatibiliteit

“Toen de Corona-crisis begon, zijn we snel overgestapt naar een digitale wereld. Elke dag posten we een trainingsvideo gerelateerd aan een uitdaging. Veel mensen zijn bijvoorbeeld door deze moeilijke tijd gesleept en hebben geen statusverlies ervaren. Omdat de voor deze doelgroep geldt het volgende: “Als je het niet gebruikt, verlies je het.”. Inmiddels is er een uitgebreid digitaal platform, waar meer dan 120 trainingen van 25 minuten te vinden zijn. Je kunt ook een live-uitzending bijwonen, waarna je samen kunt bijpraten. Senioren worden gepresenteerd op het podium. Wanneer een nieuwe functie wordt toegevoegd, wordt er ook een video-tutorial toegevoegd. Dit platform is toegankelijk vanuit de hele wereld. Deelnemers uit Turkije, Zwitserland en zelfs de Filippijnen hebben zich al aangemeld.”

Toekomstige doelen en dromen

“De ambities zijn groot. We zijn drie jaar geleden begonnen in Haarlem, maar Gezond Oud is nu actief in bijna heel Noord-Holland en Utrecht en we willen uitbreiden naar de rest van Nederland. Zo kun je ook op je vakantieadres fit blijven. Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen gezond en gelukkig opgroeien. We willen ook van het stigma af. We hebben het niet over oude mensen, maar over mensen die nog van middelbare leeftijd zijn. Wil je vrijblijvend daten? Meld je aan voor een gratis proefles via www.gezondoud.nl

Lees ook: