BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Avondsluiting treft amateursport zwaar: “Het lijkt een eindeloze weg’

Deze maatregel gaat in op zondag 28 november en duurt drie weken. Op 14 december beraadt het kabinet zich of de avondlockdown opnieuw moet worden verlengd. Aangezien het de volgende keer niet mogelijk zal zijn om in de avonduren te trainen, lijkt het waarschijnlijk dat de wedstrijden worden gesloten.

Extra vroege winterstop

“Ik neem aan dat we vervroegd een extra winterstop hebben, omdat ik overdag niet kan trainen met de amateurspelers”, zei coach Fred de Boer van derdeklasser ACV. “We hebben de afgelopen weken al met meerdere afmeldingen te maken gehad. Niet alleen in onze competitie, maar ook op andere niveaus. Hierdoor zijn er voor veel teams problemen ontstaan.”

“Ik begrijp dat het kabinet krachtig moet ingrijpen. Het gaat natuurlijk niet alleen om voetbal, maar ook om de miljoenen mensen die van maandag tot en met zondag met andere sporten bezig zijn. Iedereen is onderweg en er wordt veel gecommuniceerd. Maar nu is dit voor ons het derde seizoen op rij met alle Action-types. Ik kijk liever naar de lange termijn”, zegt De Boer kritisch. “Dat gaat altijd van maand tot maand, van procedure tot procedure en van sluiting tot sluiting. Het lijkt een eindeloze weg.”

“We zullen ons ook op andere dingen moeten richten. Probeer bijvoorbeeld de vaccinatiegraad een beetje te verhogen. En voor veel mensen is een gezonde levensstijl echt essentieel, net als je natuurlijke afweersysteem. De helft van de mensen doet dat heel weinig beweging en het is heel zwaar. Veel mensen roken en drinken veel alcohol”, vat de Boer samen. “En we moeten ons richten op meer ziekenhuizen en personeel. Dit kost geld, maar ik denk dat Corona blijft.”

READ  Sedikitnya 129 suporter sepak bola tewas dalam kerusuhan di sebuah stadion di Indonesia hari ini

Fred de Boer op de avondafsluiting (verhaal gaat verder onder de video):

‘revoke data=”“>

erg verdrietig

De amateurvoetbalbonden van de belangenorganisatie willen dat de KNVB na de aangekondigde maatregelen de competitie stopzet. Het is triest”, zegt Ben van Olfen, bestuursvoorzitter. “Maar trainen betekent niet meer voetballen. Het kan niet anders. We moeten de competitie voorlopig stopzetten. Misschien valt er nog iets te regelen voor hele jonge kinderen, bijvoorbeeld als ze woensdagmiddag vrij zijn. Maar dan hebben ze “Clubs komen er snel. Hun organisatie aanpassen, vrijwilligers regelen en coaches voorzien. Dat is natuurlijk ook mooi werk. Een makkelijke oplossing is er momenteel niet.”

Van Olfen stelt niet dat deze maatregelen nodig zijn. “Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben geen expert op dit gebied, al vind ik het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk in beweging blijft. Maar dat kan ook buiten competities. Regel zelf dingen, misschien kun je voetballen tegen een verre club, zodat je erbij bent. Reisafstanden zijn beperkt. Zoek naar alternatieven. Ook is het belangrijk dat je blijft kijken naar wat er allemaal mogelijk is.”

Basis

Het niet kunnen trainen na 17.00 uur heeft volgens de KNVB directe gevolgen voor de fitheid van de circa 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is van cruciaal belang om ook in het weekend te kunnen blijven voetballen. Daarom riep de voetbalbond de Tweede Kamer op om deze nieuwe kabinetsmaatregel tegen het Corona-virus aanstaande dinsdag met de ministerraad te bespreken. De KNVB begrijpt niet dat de sport door het kabinet als “niet-essentieel” is bestempeld. “Wij geloven dat lichaamsbeweging ‘essentieel’ is, zowel tijdens de pandemie als voor de volksgezondheid in de toekomst.”

READ  ONE Championship Edition 'Sekarang Streaming di Netflix

De KNVB stelt dat de nieuwe maatregelen voor komend weekend geen gevolgen hebben. “Dit is erg gevaarlijk voor de cursussen na het weekend. Als het niet mogelijk is om vanaf 17.00 uur buiten, in de open lucht en eventueel met de kleedkamers gesloten te trainen, kan dit ook gevolgen hebben voor het doorgaan van wedstrijden. Want vroeg of laat later is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als daarvoor niet kan worden getraind.”