BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Bert Van Marwijk keert terug als bondscoach voor de VAE |  Buitenlands voetbal

Bert Van Marwijk keert terug als bondscoach voor de VAE | Buitenlands voetbal

Van Marwijk moest een jaar geleden vertrekken omdat het VAE-team al was uitgeschakeld in de groepsfase van de Golf Cup. Hij had net minder dan een jaar gewerkt.

De in Deventer geboren coach zet in maart de tweede ronde van de WK-kwalificatiewedstrijden voort bij zijn nieuwe werkgever. Het is gestopt vanwege de Corona-pandemie. De Verenigde Arabische Emiraten bezetten de vierde plaats in de groep, en alleen de nummer 1 eigenaar zal zeker een plaats winnen in de volgende ronde, aangezien de acht winnaars van de groep en de beste vier winnaars van de nummer 2 blijven strijden om deelname aan de Wereldbeker in Qatar. De VAE heeft 6 punten uit vier wedstrijden en leiders Vietnam 11 punten uit vijf wedstrijden. Het volgt thuiswedstrijden met Maleisië, Thailand en Vietnam, en een thuiswedstrijd tegen Indonesië van 25 maart tot 15 juni.

Van Marwijk (68) was eerder ook bondscoach van Saoedi-Arabië en Australië en coachte voor de club bij onder meer Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund. Met Oranje verloren ze in 2010 de Wereldbekerfinale van Spanje. Andres Iniesta besliste het duel in Johannesburg bij verlenging (0-1).

Enkele dagen na het afscheid van de Emiraten in december nam zijn schoonzoon Mark Van Bommel ontslag uit Eindhoven. Daarmee kwam direct een einde aan zijn adviserende rol bij de Eindhovenaren. Van Marwijk betwijfelde of hij weer als coach zou starten. “De kans om iets te doen is erg klein. Ik vind het moeilijk om te zeggen: ik stop helemaal. Dit is de allerlaatste. Hij zei destijds bij RTL:” Als ik zou moeten kiezen tussen coach worden en full- heel erg, ik zou de tweede kiezen. “

READ  Bass Douste spaart een punt voor Club Brugge in het Biljartkampioenschap | sport