BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Burt lanceert ticketcampagne voor Afghaanse vluchtelingen: ‘Welkom’

Burt lanceert ticketcampagne voor Afghaanse vluchtelingen: ‘Welkom’

Vluchtelingen uit Afghanistan zijn van harte welkom en dat zouden zij ook moeten weten. Dat is de mening van Burt Winkle Pewter, die de kaartjescampagne startte. Toen de 64-jarige las over de rellen bij de noodopvang in Harskamp, ​​kwam hij in actie.

Bert woont in Indonesië, maar voelt zich toch erg betrokken bij Nederland. Hij begint zijn verhaal: “Ik zag die rel voorbij gaan en ik was er echt kwaad over.” Race tegen deze vluchtelingen, ook al hebben ze ons geholpen in Afghanistan. Ik was er boos over en wilde de vluchtelingen laten zien dat ze voor mij welkom zijn.”

Burt Winkle Potter, Afghan Refugee Ticket Promotion
Bert, de initiatiefnemer van de kaartjesactie. Foto: Burt Winkle Pewter

Ticketactie voor Afghaanse vluchtelingen

Het is natuurlijk lastig om in je eentje van Jakarta naar de opvanglocaties te reizen, dus besloot Bert gebruik te maken van de kracht van internet. “Ik heb de URL’s opgezocht. Ik heb ze vermeld en toen Twitter common, met een verzoek aan alle vriendelijke Nederlanders om de Afghanen per kaart te verwelkomen.”

Burt ontdekt al snel dat hij niet de enige is die vluchtelingen welkom vindt. “Ik heb al honderden tweets en andere berichten op Twitter ontvangen. Vertel mensen dat ze meedoen en vraag of ze nog iets anders kunnen doen. Ik weet niet of al deze mensen echt een kaart sturen, maar ik veronderstel van wel Ik hoop dat de postbode kaarten Ontelbare bezorgt.’

READ  Sekretariat Kabinet Republik Indonesia | Menpora serahkan hadiah uang tunai kepada tim sepak bola Indonesia

Negatieve feedback, maar vooral positief

Niet iedereen was enthousiast over het initiatief van Burt. Natuurlijk zijn er altijd wel wat negatieve mensen die zeggen dat vluchtelingen in Afghanistan moeten blijven en dat Nederland vol zit. De bekende kreten, laten we maar zeggen”, zucht hij. “Gelukkig zijn de overgrote meerderheid van de reacties positief. Dit laat zien dat ik niet de enige ben die vindt dat Afghanen welkom zijn.”

Burt weet niet of de recepties echt overvol zijn met kaartjes. “Ik heb helemaal geen contact opgenomen. Het was gewoon een spontane actie, geboren uit woede tegen deze actie van protest. Dus ik hoop dat de kaarten goed aflopen, zodat de vluchtelingen kunnen lezen dat ze inderdaad welkom zijn in Nederland.”

Ook de vertrekkende premier Mark Rutte heeft geen goed woordje voor de mensen die dinsdagavond protesteerden tegen de komst van Afghaanse vluchtelingen in Harskamp. Hij beschreef het protest als “onbeschaafd”.

Aanvallers in Kabul: wat we weten over ISKP, de lokale tak van ISKP

Heb je een fout gezien? Email ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op het artikel:

Burt lanceert ticketcampagne voor Afghaanse vluchtelingen: ‘Ze zijn van harte welkom’