BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Nieuwe sporten inademen dankzij Etten-Leur’s “Experimentele Lessen Project” | Etten-Leur


ETTEN-LEUR – Heeft uw kind (uw kleinzoon) altijd al ukelele willen spelen? Of proberen of boogschieten leuk is of kinderyoga? Kinderen van Etten-Leur kunnen straks eenvoudig proeflessen volgen bij allerlei sport- en cultuurverenigingen. Want vanaf januari werkt de gemeente met een platform dat het makkelijk maakt om snel en vaak gratis kinderen in te schrijven voor allerlei proeflessen.
Het is gerelateerd aan het project Sjors Sportief / Sjors Creatief, dat al in meer dan 120 andere Nederlandse gemeenten loopt. Eind januari krijgen alle basisschoolkinderen in Etten-Leur een folder mee naar huis met de activiteiten waaraan ze de komende maanden kunnen deelnemen.

Schaakles voor niets

Het aanbod varieert van cupcake workshops en gitaarlessen tot kinderdisco’s, CrossFit lessen voor kinderen en schaaklessen. Kinderen kunnen in de meeste gevallen een of meerdere keren gratis of tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan een dergelijke activiteit. Gitaarles proberen kost niets en je kunt via Sjors voor € 3,- schaakles krijgen. Verenigingen die zich nog niet hebben aangemeld maar ook activiteiten willen aanbieden via Sjors kunnen zich nog aanmelden; De brochure met het aanbod wordt pas volgende maand gedrukt, zegt een gemeentewoordvoerder. Inmiddels zijn er zo’n 25 verenigingen aangemeld om activiteiten aan te bieden binnen het Sjors Sportief of Sjors Creatief.

op de site sjorsetten-leur.nl U kunt daadwerkelijk zien welke activiteiten al zijn ingelogd en wat ze kosten. Daar vindt u ook activiteiten die geschikt zijn voor elke leeftijdsgroep. De exacte data en locaties staan ​​nog niet op de site en inschrijven kan pas in januari.

READ  Indonesia telah memeriksa semua stadion sepak bola setelah bencana

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Kinderen staan ​​met het Sjors-amulet. © Etten-Leur Gemeente

Wethouder Kees van Aert: Als gemeente vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen leren over sport, cultuur en onderwijs. Al jaren hebben we een geweldige aanbieding op de gedeelde website van Broad Schools. Maar Sjors maakt het nu leuker en makkelijker voor kinderen, ouders en dienstverleners om het aanbod aan sportieve, culturele en educatieve activiteiten in onze gemeente te ontdekken. zonder dat je meteen lid hoeft te worden.”

De website van Sjors zal binnenkort het huidige systeem vervangen, aangezien de gemeente zelf met de verenigingen te maken heeft gehad om te kijken welke activiteiten zij willen aanbieden. Sjors neemt dit werk nu op zich. Een gemeentewoordvoerder: “Dit scheelt ons een hoop werk en de breedte kan breder omdat er kortere lijnen zijn tussen aanbieders en gebruikers binnen Sjors.”