BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Champ Singles Classes boekingsplatform verzamelt een half miljoen

  • Het Nederlandse bedrijf Startup Champ heeft via crowdfunding ruim vijfduizend euro opgehaald.
  • Champ is een boekingsplatform voor individuele sport- en fitnesslessen en abonnementen op maat.
  • Volgens oprichters Michelle Huisman en Paul Wertz is er door de lockdown meer behoefte aan beweging en flexibiliteit in de sport.

De komst van de lente brengt de zon, maar ook die bekende spanningen. Van broeken en overhemden die na een lange winter thuiswerken wat krap zaten.

Maar sportscholen zijn gesloten en veel fitnessabonnementen zijn opgezegd. En wil je echt lid worden van een zweethut na zo lang op een yogamat te hebben gelegen met een reep chocola in de hand?

Champ is voor die mensen die vanwege de COVID-19 pandemie niet langer geassocieerd willen worden met een specifiek fitnessabonnement of sportschool. Het twee jaar oude boekingsplatform voor sportlessen heeft deze week ruim een ​​half miljoen euro aan crowdfunding opgehaald Via CrowdOverNow. Een externe investeerder zal dat bedrag verdubbelen.

Bij Champ kunnen gebruikers, zodra de lockdown weer wat versoepelt, individuele sportactiviteiten plannen, zoals rock, paddle of bootcamps bij filialen.

“We zien de markt evolueren”, legt mede-oprichter Michael Huisman uit. “We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat je tijdens een stedentrip of Airbnb moet kunnen identificeren dat je daar wilt sporten.”

Champ zou dit makkelijker moeten maken, maar het is niet de enige partij die het doet. Met het Nederlandse OneFit programma en American ClassPass train je met één abonnement in verschillende sportscholen. Beide bedrijven zijn veel groter dan Champ.

READ  Snowboarder Ponchoten dan Voss membawa bendera pada pembukaan Paralimpiade | olahraga lainnya

Business Insider sprak met medeoprichter Huisman over de succesvolle crowdfundingcampagne, de toekomst van sport na Corona en de ambities van de Nederlandse startup.

Champ heeft deze week op het laatste moment een half miljoen euro opgehaald via crowdfunding. Dit is schattig, niet?

Huisman: “Ja, we zijn erg blij dat we onze campagne hebben gerealiseerd. Dit is een heel belangrijk signaal voor onze aandeelhouders, leveranciers en distributiekanalen. Er is vertrouwen in Champ.”

Maar wat nu? Sportscholen zijn grotendeels gesloten vanwege de pandemie.

“De heropening is op dit moment de belangrijkste fase. Gezien het succes in crowdfunding zijn we ervan overtuigd dat we klaar zijn om de uitdaging aan te gaan om Nederland weer in de sport te krijgen.”

“Sport en welzijn worden een steeds belangrijker maatschappelijk onderwerp. Meer dan vijftig procent van de Nederlanders – misschien nu 75 procent door Corona – beweegt heel weinig. De pandemie heeft een enorme impact op onze dagelijkse en vrijetijdsbesteding. Onze sportaanbieders hebben had een moeilijk jaar. De crowdfunding-campagne laat zien dat investeerders ons platform vertrouwen en dat we de trekker zo snel mogelijk kunnen overhalen.”

Waar moeten we aan denken als we de trekker overhalen?

“Deze kampioen wordt het boekingsplatform van de sport. Waar ontmoet je mensen als ze zich afvragen: “Wat ga ik doen?”, maar ook “Moet ik nog iets doen.”

“Mensen kunnen altijd smoesjes verzinnen om iets niet te doen: ‘te koud’, ‘te donker’, ‘het is dicht’. Als we sport toegankelijker en toegankelijker maken op ons platform, maken we het zo makkelijk mogelijk.”

READ  "Jalan kaki singkat tidak lagi terasa seperti tugas"

“Door de trekker over te halen, bedoelen we dat we campagnes hebben gepland om sport te verkopen via onze partnerschappen. Door de sluiting hebben we alle tijd gehad om te verwerven en te verkopen. Champ vertegenwoordigt 3700 sportaanbieders. De afgelopen maanden hebben we samenwerkingsverbanden aangegaan met partijen als Albert Heijn, Decathlon en Jumbo. Samenwerking met een lokale sportschool is niet mogelijk, maar kan via ons.”

“Zodra we weer mogen sporten, gaan de campagnes van start. Bijvoorbeeld acht weken sporten via de Decathlon of een ticket voor vijf vluchten voor klanten van Albert Heijn.”

Mensen die deelnemen aan de crowdfunding-campagne worden certificaathouder en kunnen ook inkomsten ontvangen. Wanneer verwachten ze het?

“Nu zijn we volop aan het investeren. Door de shutdown konden we niets verkopen en dus ook geen winst maken. We wilden geen geld lenen van mensen, maar we geven investeerders een gevoel van eigenaarschap.”

“Als we nu naar de vooruitzichten kijken, denk ik dat we ons zullen terugbetalen als we de exit maken. Bijvoorbeeld als een professionele belegger het platform naar het buitenland neemt.”

“Of als we samen met een strategische partner een grote marktpositie opbouwen. We willen niet Champ groot maken alleen om het te verkopen. Je moet een horizon hebben, dus je kijkt naar vijf tot zeven jaar. In de eerste 2,5 jaar heb je bouwt een markt met partners en distributiekanalen en in de 2,5 jaar bouwt u een markt met partners en distributiekanalen Het volgende zal het uitbouwen tot een stabiele bron van inkomsten Tegen die tijd zullen we waarschijnlijk een nieuwe investeringsronde maken .”

READ  HBV Oude Doelen Roosendaal mempunyai kaisar baru

De Nederlandse ONEFIT en de Amerikaanse ClassPass zijn beide vergelijkbaar met Champ. Hoe is het anders en waarom betreedt u deze markt?

Champ is niet de enige partij die wil dat meer mensen vaker gaan sporten, vooral Onefit en Classpass zijn bekende namen, zij zijn echter alleen actief in de grote steden. Naast het feit dat Champ de enige is met een volledig landelijk netwerk van aanbieders, en dus ook de enige is die samenwerkingsverbanden heeft met partijen als Decathlon, Albert Heijn en Jumbo om de consument te bereiken, is Champ ook de enige die werkt. zonder abonnement. Dit maakt ons niet alleen geschikt voor de sporter die meer dan twee keer per week wil deelnemen aan de activiteiten van onze aanbieders, maar vooral voor de miljoenen mensen bij wie de sportdeelname wat verminderd is.

Het is echt appels met peren vergelijken: platteland versus weinig steden; Schrijf je in voor Betaal per gebruik; en enkel platform vs aggregator.

Wat zijn de doelen van Champ voor het komende jaar?

“Laat meer dan honderdduizend atleten minstens één deal maken op het podium.”

En dan?

“De volgende stap is om naar het buitenland te gaan. Het voordeel van een platform als Champ is dat het niet gehinderd wordt door landsgrenzen. Daardoor is het zeer schaalbaar.”

Lees meer over succesvolle ondernemers: