BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Met deze 10 tips blijf je fit tijdens lockdown, zegt Urban Gym Group CEO

 • Marjoline Major exploiteert 24 sportscholen.
 • Ondanks een zwaar werkschema vindt ze tijd om 3 tot 4 keer per week te trainen.
 • Ze deelt haar fitnessprogramma met Business Insider Nederland.
 • Het biedt ook 10 tips om fit te blijven tijdens de lockdown.

Marjoline Major is sinds oktober vorig jaar president van Urban Gym Group (UGG) en staat bekend om haar merken Trainmore, Clubsportive en High Studios.

Sinds ze CEO is van 24 sportscholen, werkt Meijer gemiddeld zestig tot tachtig uur per week, vertelt ze aan Business Insider Nederland.

Lees ook: De Urban Gym Group groeit onder leiding van Marjolijn Meijer door aan- en verkoop van vintage fitnessapparatuur

Het is dus heel slim om tijd te vinden om drie tot vier keer per week te trainen, wat ook op haar afstraalt.

Major draagt ​​een strak zwart jasje, aansluitende rok en hoge hakken terwijl we in haar Amstelveense villa achter een grote houten tafel zitten voor een interview. Op haar vijftigste lijkt ze geen gram extra vet op haar lichaam te hebben.

De CEO van 24 Fitness Series deelt met Business Insider Nederland wat zij doet om fit te blijven tijdens lockdown en geeft 10 tips over training en voeding.

Meijer werkt tot 80 uur per week, maar blijft sporten. Foto: Urban Gym Group
Meijer werkt tot 80 uur per week, maar blijft sporten. Foto: Urban Gym Group

Hoe ziet jouw fitnessprogramma eruit?

“Ik heb sinds een jaar een hond, een Golden Retriever. Haar naam is Storm. Ze is echt heel schattig. Maar omdat ik veel werk, heb ik ze alleen in het weekend. Doordeweeks ga ik met Storm naar een privé onderdak op een boerderij waar ze goed wordt verzorgd.”

“In het weekend gaan we allebei joggen in de natuur. We wandelen samen op het strand of door het bos. Ik heb bewust geen telefoon bij me, ik ben gewoon met Storm bezig. We zijn echt maatjes. Als ik ‘t, ik zou het hele weekend werken. Ze laat me drie keer per dag uitgaan en daar geniet ik echt van.’

“Ik heb ook een grote tuin waar ik in het weekend graag in werk. Ik beschouw het ook als een vorm van fitness.”

READ  Speel liveblog: Belgische 3x3 Lions kansloos tegen Letland, binnenkort Bronze match - other sports

Wat doe je hierna?

“Bomen snoeien, bloemen planten en zaaien. Dit soort activiteiten zijn goed voor je hersenen. Doordeweeks ben ik bezig met grote beslissingen en dan ben je de hele dag met je hoofd bezig. Maar werken in de grond geeft ontspanning.”

En wat doe je doordeweeks?

“Twee keer per week volg ik High Tracks, onze audioworkout, waarbij de trainer je in 45 minuten door je workout leidt. Het bestaat bijvoorbeeld uit hardlopen, stretchen en aerobics.”

“Ik loop ook. Ik heb een korte route van 5,5 km en een langere route van 12 km.”

Wat is je looptempo?

“Ik ren meestal 11 tot 11,5 kilometer per uur. Dus in tien kilometer duurt het ongeveer vijftig minuten.”

Prachtig…

“Maar ik loop altijd marathons, toch? Dat doe ik niet meer, de voorbereiding kost veel tijd. De laatste marathon heb ik misschien tien jaar geleden gelopen.”

Doe jij ook iets met gewichten?

“Natuurlijk. Een groot deel van mijn bovenverdieping is een sportschool. Ik doe daar krachttraining. Ik heb dumbbells, een plyobox voor springtraining, een squatrek, een fiets, een bewegende muur, een bokszak en een TRX.”

“Maar ik train het liefst in een omgeving met mensen, zoals een sportschool. Dat kan nu niet. Ik probeer met vrienden te trainen. Toen sportscholen open waren, ging ik er twee tot vier keer per week naar toe, afhankelijk van mijn schema. “

Hoeveel trainen jullie samen per week?

“Ongeveer drie tot vier keer per week. De training hoeft niet lang te zijn, soms sport ik een half uur, maar het is wel heel intens en explosief.”

De CEO van UGG traint 3 tot 4 keer per week. Foto: UGG
De CEO van UGG traint 3 tot 4 keer per week. Foto: UGG

Dat is allemaal heel actief? Doe je ook aan yoga?

“Ik doe stretching en meditatie met Calm. Ik vind het echt leuk.”

en voeding? Ben je op dieet?

“Ik let goed op mijn voeding. Thuiswerken betekent dat mensen minder trainen en veel zitten, maar niemand past hun voeding aan. Hier zit het grote probleem. Je moet beseffen dat het een hoeveelheid blijft: als je meer neemt dan je verbruikt , je wordt zwaarder.”

READ  Champ Singles Classes boekingsplatform verzamelt een half miljoen

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat sommige mensen een trage stofwisseling hebben. Ik ken mensen met een rustmetabolisme van minder dan 800 calorieën. Dit betekent dat je tot 1200 calorieën per dag mag eten als je niet wilt aankomen.”

“Mijn ruststofwisseling is erg hoog, ik verbrand heel snel calorieën. Daarom kan ik makkelijk brood of iets anders eten.”

Kan jij dat ook?

“Ja, ik eet alles”, maar ik eet niet veel. Over het algemeen denk ik dat mensen veel eten, terwijl ze het niet nodig hebben. Het is echt wennen.”

Eet je veel in kleine porties of neem je grote pauzes tussen de maaltijden door?

“Ik eet drie keer per dag. Bovendien verleng ik soms de tijd tussen mijn maaltijden. Als ik om 21.00 uur voor het laatst heb gegeten, eet ik de volgende dag pas om 1 uur. Maar ik laat mijn lichaam niet wennen aan dat, dus ik doe het af en toe of in drie tot vier weken. Ik eet ook veel groenten en fruit.”

Kook jij ook veel?

“Ja, ik kook altijd alleen.”

Gebruiken jullie ook eiwitshakes?

“Soms, maar ik vind ze niet zo lekker. Als ik zo’n shake neem, heb ik ook wel zin in iets tastbaars, maar dat kan niet, want er zitten al 300-400 calorieën in. Ik doe geen zware oefeningen en Ik ben een vrouw. Als ik zou gaan lunchen Naast de shake zal ik ook veel calorieën eten. Een man kan hierin veel meer. Hij heeft zeker een eiwitsupplement nodig na een zware krachttraining en kan veel meer calorieën bevatten.”


De tips van Marjolijn Meijer om fit te blijven tijdens lockdown

 1. Boek een sessie met een personal trainer. “Een personal trainer kan je motiveren en handvatten geven om te doen. Als hij een goede trainer is, kan hij je ook goede voedingsadviezen geven.”
 2. Probeer een vocale oefening. “Je kunt High Tracks een maand gratis proberen. Als de coach tegen je begint te praten en je hoort harde muziek, word je daar blij van en wil je trainen.”
 3. Maak een stevige wandeling naar buiten. “Maak regelmatig een korte rondleiding. Zet wat muziek op en loop minimaal een half uur stevig door.”
 4. Zoek een oefening die voor jou werkt. “Ontdek wat je wel en niet leuk vindt. Als je het leuk vindt om met je kind te voetballen, doe het dan. Het zou bij je moeten passen.”
 5. Vergeet krachttraining niet. “Krachttraining is een must, zowel voor mannen als voor vrouwen. Het wordt belangrijker naarmate je ouder wordt, je skelet begint af te breken door je lagere spiermassa.”
 6. Oefen met iemand. “Als je jezelf minder kunt motiveren, zoek dan een vriend of collega en spreek vaste tijden af. Zo heb je altijd een stok achter de deur.”
READ  Kursi bangku Excelsior Markelo dapat bergabung dengan grup terpilih minggu ini | Olahraga Regional Rotterdam

Voedingsadvies van Marjolijn Meijer

 1. Wees zuiniger met eten. “Veel mensen eten de hele dag. Nee, je eet ‘s ochtends, ‘s middags, ‘s avonds en misschien een appel tussendoor.”
 2. Eet veel koolhydraten. “Koolhydraten zijn in feite suikers en dit is ongelooflijk verslavend.”
 3. Eet alles, maar niet vaak. “Ontdek wat je eet, wanneer en hoe vaak. Als je chips of een glas wijn hebt, doe het dan de volgende dag niet nog een keer.”
 4. drink veel water. “Ik drink tot 2,5 liter water per dag. Bovendien drink ik gemberthee en koffie. Als je andere dingen drinkt dan wat ik beschrijf, moet je voorzichtig zijn. Je kunt geen sinaasappelsap of ijsthee drinken hele dag. Dit zijn verborgen calorieën. “

Lees ook: Boekingsplatform voor individuele sportlessen Champ haalt half miljoen op via crowdfunding en kan niet wachten tot einde lockdown