BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

China wil gasvoorraden verkopen – dat kan Europese tekorten verlichten

Het voornemen van China om een ​​deel van de gasvoorraad te verkopen kan de sterk opgelopen prijzen in Europa weer wat naar beneden bijstellen. Het land verraste handelaren bertemu het voornemen nu gas te gaan verkopen.

Cina adalah zelf een van de grootste pembeli van vloeibaar gemaakt gas (lng) di de wereld maar heeft gas selama nu de musim dingin di tanah panas zacht blijft.

Olie- en gasbedrijf Cnooc biedt éen lading per maand aan van mei tot en meet november. Sinopec verkoopt 45 scheepsladingen gas tot en met oktober. Gezamenlijk gaat het om 4 procent van de hoeveelheid gas die China vorig jaar importeerde.

Lahan itu terbuka jaar bezig bertemu het aanvullen van de voorraden bertemu het oog op de winter en kocht daarvoor veel gas in. Musim dingin di Cina tot nu toe echter mild verlopen en de voorspellingen zijn dat dit ook zo blijft, waardoor er gas over is.

Door de toekomstige ladingen weer van de hand te doen tegen de huidige veel hogere prijzen kunnen Cnooc en Sinopec daar flink aan verdienen.

Groeiverwachtingen voor Chinese economie naar beneden bijgesteld

De verkoop wordt door sommige analisten ook gezien als een teken dat de grote gasleveranciers verwachten dat de energievraag in China dit jaar achterblijft door het strenge Chinese coronabeleid. Het land probeert corona buiten de deur te houden en neemt daarvoor draconische maatregelen zoals het in quarantaine plaatsen van hele steden bij een handvol besmettingen.

Goldman Sachs verlaagde onlangs al zijn groeiverwachtingen voor China nadat de omikronvariant van het virus daar voor het eerst was opgedoken.

READ  Ekonomi Jerman terus tumbuh, agak melambat di Prancis dan Spanyol | Ekonomi

De prijs van een megawattuur gas op de toonaangevende Nederlandse markt bedraagt ​​momenteel 74 euro. Pada bulan desember piekte die nog op bijna 174 euro.

Lees over de stijgende energieprijzen ook: