BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

COC-kantoor in Rotterdam beklad met anti-LHBT-leuzen

Het Rotterdamse kantoor van belangenorganisatie LHBTI COC is gisteravond beklad met anti-homoleuzen. “Het kan alleen maar gaan over de oprichting van de Pink Comrades-organisatie”, zegt Arjan Pune, bestuursvoorzitter, tegen het regionale radiostation. monding van de Rijn.

In augustus werd de gevel van een gymnasium in Rotterdam beklad met gelijkaardige leuzen. De sportschool is eigendom van oprichter Roze Kameraden, de Feyenoord Supportersvereniging voor LHBT’s, die kort voor het ongeval werd opgericht. Ook de gymzaal werd in brand gestoken. Toen belde het COC Feyenoord om brandstichting en graffiti te veroordelen.

Volgens Bion komen de teksten op kantoor overeen met de graffiti op de voorkant van de sportschool. “Bovendien zijn er acroniemen die homokanker aanduiden.” Vanmorgen meldde Pune daden van vandalisme en intimidatie. “Ik ben vooral boos en verdrietig. Boos omdat dit gebeurt en verdrietig omdat we nog een lange weg te gaan hebben.”

in gesprek

De voorzitter benadrukt dat COC nog steeds achter Pink Comrades staat. “We staan ​​er nog steeds volledig achter. Binnenkort moeten we echt gaan praten met de clubs en de gemeente hoe we hiermee om moeten gaan. Want het gaat niet alleen om Feyenoord. Er zijn veel mensen die eruit willen als ze willen sporten, want homo’s zijn gewoon niet acceptabel.” Dit moet echt veranderen.”

De politie zegt de zaak serieus te nemen en onderzoek te doen. Een woordvoerder van het ministerie zei: “Dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd.” Daarom roepen we getuigen en iedereen die hier meer van weet op om zich te melden.” Of er een verband is tussen de graffiti op het COC-kantoor en de sportschool kan de politie nog niet vaststellen.

READ  5 Mobile Sport Ferrari LaFerrari Termahal di Dunia Ada Di Indonesia

Reactie van Feyenoord

Feyenoord zegt in zijn reactie dat dergelijke daden vaak streng worden veroordeeld. “Ook wij vinden dit verschrikkelijk, maar als club kunnen we het natuurlijk niet voorkomen. In de eerste plaats is het een daad die strafbaar is door het OM en/of de politie. Wie zijn de onverlaten die dit doen, en dus niet in hoeverre ze een daadwerkelijke relatie hebben met de club, op het voorbeeld in de vorm van een seizoenkaart. Komt in aanmerking voor een stadionverbod.”