BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Hoe eerlijk zijn de Paralympische Spelen? Het is tijd voor een waterdichtingssysteem

Kritiek op het systeem is niet nieuw. Boyer had er zelf al eerder over gesproken. In 2000 werd het Spaanse rolstoelbasketbalteam gediskwalificeerd omdat een deel van het team nooit werd getest. Vier jaar geleden werden in een BBC-radiodocumentaire ook atleten ervan beschuldigd te hebben geprobeerd te knoeien met het beoordelingssysteem.

Volgens Boyer wordt de kwestie steeds urgenter. “Sport ontwikkelt zich razendsnel. We hebben te maken met commercials en sponsordeals. Dat groeit enorm en daar ben ik trots op. Alleen het beoordelingssysteem loopt ver achter.”

Van Drel is het daarmee eens. “Idealiter zal de versnelling die de sport nu doormaakt gelijke tred houden met de evolutie van het classificatiesysteem, maar dat is helaas niet het geval. Als je alles wetenschappelijk wilt bewijzen, moet je jaren wetenschappelijk onderzoek doen. Dan kun je nog vijf of tien jaar.”

steroïden

“Ik denk dat we moeten kijken of we een waterdichtingssysteem kunnen installeren”, zegt Esther Verger, hoofd van de missie. “Ook met doping heeft het lang geduurd. Dat is hier ook het geval. Maar net als dit systeem, waar rust is voor de sporter, is dat echt iets waar we prioriteit aan geven.”

“Nederland is hier heel ver op gekomen. En één ding hebben we zeker Mentaliteit. Ze zijn niet ver van overal. Wij willen dat leidende land zijn. We willen met de wereld praten: zie je dat nu, wil je samen met ons dit ontwikkelen? “

Van Drel, lid van de raad van bestuur van het IPC, waarschuwt voor al te optimistisch te zijn. “Idealiter zou je een groep professionals hebben die dit als hun beroep doen. Maar als je weet voor hoeveel mensen je moet rangschikken, weet ik niet wie dat gaat betalen.”

READ  "Pengakuan bahwa Indonesia berkontribusi pada rekonstruksi Belanda"

Bovendien denk je dat het systeem nooit waterdicht zal zijn. “Als je alleen mensen met exact dezelfde handicap in dezelfde klas wilt hebben, heb je al snel 200 klassen. Als je verschillende handicaps bij elkaar optelt, wat wij doen, krijg je een discussie.” OvereenkomstDit is de uitdaging waar we voor staan.”