BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Corona kilo kilo? Na het wandelen in de stad is er nu een sportroute door Zwolle

Na het succes van Stadswandeling Zwolle werd het atletische alternatief onvermijdelijk. “Je gaat niet de stad in met spijkerbroek of hakken, je trekt trainingspakken en sneakers aan”, zegt Karin. De sport- en yogadocent organiseert deze voorjaarsvakantie drie tracks met aerobics door Zwolle. Onderweg kun je in Zwolle terecht bij zes restaurants voor een hapje en een drankje. Verwacht geen vette bite, want de suikervrije en energy donuts zijn een shake hij is!

Stadswandeling Zwolle is bijna elk weekend uitverkocht. Dit succes inspireerde Karen, die een Kara Yoga-fitnessinstructeur en voedingsdeskundige is. In plaats van een sportbaan voor alleen leden van een trainingskamp, ​​werd het een route voor een groter publiek. Volgens Karen is het atletische pad net iets anders. In plaats van een rustige wandeling met een snack, ligt de focus van de baan op trainingen en gezondheid.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Zo werkt de sportbaan

Bestellen kan via website Voor € 4,95 per persoon een route van 4 kilometer (familieweg), 5 of 10 kilometer. Jij bepaalt wanneer en waar je begint, zolang het maar in de voorjaarsvakantie is van 22 t/m 28 februari. “Door er een datum op te plakken, heb je nog een stok achter de deur”, legt Karin uit. Alle methodes hebben één ding gemeen: vlak voordat je begint, ontvang je een Zwolse roadmap met deals en cateringpunten waar je oefeningen kunt doen (oa squats, lunges, push-ups). tussen wandelen of hardlopen.

Maak je geen zorgen: Karin is niet klaar met een stopwatch. “Je kunt het allemaal in je eigen tempo doen. Het is voor iedereen, zelfs als je geen atletische ervaring hebt”, zegt Karen. Voor degenen die hulp nodig hebben, zijn er foto’s en video’s van oefeningen beschikbaar. Of je nu alleen of samen traint, is aan jou. “Je kunt het bijvoorbeeld leuker maken door met je baby op je schouders te zitten. Of de twee borden tegenover elkaar en elkaar te kussen bij het opdrukken.”

READ  "Samen naar de kroeg gaan, winkelen en sporten - bijna alles is nog mogelijk in Zweden, maar zelfs er is steun voor het coronabeleid neemt nu snel af"

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sportweg Zwolle
Hapje en drankje tijdens Sportroute Zwolle. Foto: Karen.

Bananenbrood en Energy Shake

Met zes horecabedrijven in Zwolle heeft Karin een gezond menu van cateringarrangementen samengesteld. Dus geen hotdog- of eekhoorncake of warme appeltaart, maar gezonde producten. Winkelcafé De Engel, Anne & Max, De Gillende Keukenmeiden, Lots & More, Fruit Smoothy Therapy en De Nieuwe Keuken zijn hierbij betrokken. Onderweg serveren ze gezonde (suikervrije) taarten, sandwiches met humus, bananenbrood, energy shakes en smoothies. Sommige producten zijn ook glutenvrij en plantaardig. Belangrijk om te weten: Check vooraf de openingstijden van de deelnemende bedrijven.

Meer bewegen, dat is het doel

Karen vindt het belangrijk dat mensen meer gaan bewegen in deze coronatijd. “Mensen bewegen nu minder, terwijl veel coronapatiënten op de intensive care te zwaar zijn”, zegt Karin. Daarnaast mogen Zwollenaren niet veel doen: de sportscholen zijn dicht en na 21.00 uur mag je niet meer naar buiten. Karen ziet haar initiatief als een goede manier om mensen in beweging te krijgen.

Als een atletiekbaan succesvol is, net als een stadswandeling, komt er waarschijnlijk een vervolg. Als je gaat deelnemen aan de atletiekbaan, zorg er dan altijd voor dat je je aan de RIVM-regels houdt.

Lees ook: