BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Een Indonesische man verkleedde zich als zijn vrouw na een positieve test en de stewardess greep in | In het buitenland

Aankleden kan een Indonesische passagier duur komen te staan. Van de man werd bevestigd dat hij besmet was met het Corona-virus, waarna hij zich vermomde als zijn vrouw zodat hij aan boord van het vliegtuig kon. De stewardess waarschuwde de autoriteiten op de bestemming. De verdachte werd gearresteerd en beschuldigd van identiteitsdiefstal en mogelijk gevaar voor de volksgezondheid.
En er werd bevestigd dat de man het Corona-virus had opgelopen in Jakarta, voordat hij vertrok naar het eiland Ternate, gelegen in de provincie Noord-Moluku. Het testresultaat van zijn vrouw was negatief en ze kon aan boord van het vliegtuig. Samen bedachten ze een truc zodat de man in het vliegtuig kon stappen. Aanvankelijk droeg hij haar nikab die hem van hoofd tot been bedekte, waardoor hij onherkenbaar werd.

Vervolgens gebruikte hij haar identiteitsbewijs en negatieve PCR-test tijdens het instappen om het luchthavenpersoneel te misleiden. In het vliegtuig deed de man zijn niqab uit en trok een shirt aan in het toilet. Een stewardess betrapte de man en meldde dit bij de autoriteiten in Ternate.

Bediening aangescherpt

Een gezondheidsfunctionaris kwam ter plaatse en nam een ​​coronatest af bij de man, die opnieuw positief testte. De luchthaven belde onmiddellijk de autoriteiten om de man met spoed te evacueren. In beschermende kleding is de man met een ambulance naar zijn woning in Ternate gebracht, waar hij geïsoleerd moet worden.

Zodra zijn zelfisolatie eindigt, zal de Indonesische man voor de rechter verschijnen op beschuldiging van identiteitsfraude en het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Citilink Airlines bevestigt tegen CNN Indonesië Het ongeval zal de controles op de luchthaven verder verscherpen. De woordvoerder roept alle passagiers op om zich aan de geldende regelgeving te houden.

READ  De bowlers in de kwartfinales spelen tegen Groot-Brittannië | de Olympische Spelen

corona virus indonesië

Indonesië krijgt sinds deze maand hulp uit het buitenland toen het thuiszorgsysteem overspoeld raakte door het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus. Steeds meer Corona-patiënten in Indonesië gaan naar ziekenhuizen, maar ze hebben niet altijd beschikbare bedden.

Door het gebrek aan capaciteit worden patiënten soms naar huis gestuurd, waar sommigen van hen overlijden. Indonesië ontdekt elke dag tienduizenden nieuwe besmettingen. Experts denken dat veel van de besmettingen en sterfgevallen onbekend zijn bij de autoriteiten, omdat er in het land weinig getest wordt.

Officieel telt Indonesië, met een bevolking van ongeveer 270 miljoen inwoners, bijna 3 miljoen besmettingen en meer dan 75.000 doden.