BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Werk vanuit thuisbezorgd blijkt een gat in de markt te hebben: ‘Zelfs de feedback uit Indonesië’

Thuiswerken is ideaal. Je bent flexibeler en je kunt binnen no-time je koffie drinken en op ‘kantoor’ zijn. Stichting Home Work Corporation Het is een platform om vanuit huis te werken. “Het is een gat in de markt”, zeggen mede-oprichters Emil Verbeek, 27, en Edo Ladage, 31.

Toen het coronavirus zich verspreidde, gingen collega’s Emil en Edo vanuit huis werken. Tijdens Skype-sessies bespraken we regelmatig het coronavirus en de gevolgen voor het bedrijfsleven. We voelden dat thuiswerken een belangrijk onderdeel van de samenleving zou worden. En we kenden geen enkel wervingsbureau dat echt gericht was op thuiswerken. Daarna zijn we gestart met Thuiswerkcompany.”

De groeiende behoefte om thuis te werken

Het blijkt dat de noodzaak om thuis te werken groot is. “We kregen meteen een groot aantal reacties. Uit Nederland, maar ook uit Suriname, Indonesië en België.” “We hebben inmiddels meer dan 10.000 aanmeldingen ontvangen van werkzoekenden.”

werken bij thuiskantoor

Stichting Thuiswerkcompany is een uitzendbureau/makelaar. Het platform biedt een breed scala aan vacatures (voornamelijk thuiswerken), zoals administratief werk en inpakwerk. “Als werkzoekende wil je weten waar je aan toe bent”, merkt Emiel op. Daarom nemen we binnen enkele dagen na aanmelding contact met je op registratie via de website.

Makkelijk voor werkgevers en werknemers

Bent u ondernemer? Edo en Emiel matchen je graag met je nieuwe medewerker. We richten ons voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf. Ook bemiddelen we tussen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en bedrijven.”

Stichting Thuiswerkcompany neemt u al het werk uit handen: van het (gratis) adverteren van een vacature tot het eerste weekonderzoek en de beoordeling van een bepaalde sollicitant. U betaalt pas als u een nieuwe medewerker heeft. Veel bedrijven besteden weinig aan werving en selectie. Wij houden daar rekening mee. “We vragen een vast bedrag, geen percentage van het salaris”, legt Emile uit.

READ  S'pore memenangkan medali emas bersama dalam Valorant eSports di SEA Games setelah Indonesia menuduh penyalahgunaan bug dan kerugian terakhir - Mothership.SG

Investeren in de gemeenschap

Met het geld dat de stichting ontvangt, financieren ondernemers sociale activiteiten die met armoede te maken hebben. Denk aan omscholing van werkzoekenden, donaties aan voedselbanken en schuldhulpverlening. “Zo kunnen we iets teruggeven aan de gemeenschap en investeren in de toekomst.”

Ook ondernemers hebben nieuwe plannen. In de toekomst gaan ze websites bouwen voor verschillende branches zoals logistiek, horeca, productie, facilitair, schoonmaak en techniek.