BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Curry topscorer aller tijden van de nieuwe club: ‘Geweldige prestatie’ | andere sporten

Basketbalspeler Stephen Curry mag zichzelf de nieuwe topscorer aller tijden van de club noemen voor de Golden State Warriors. Met 53 punten in een NBA-wedstrijd tegen de Denver Nuggets overtrof Curry zijn beroemde voorganger Wilt Chamberlain, die in zijn carrière bij de Warriors van 1959 tot 1965 in totaal 17.783 punten scoorde.
Curry had vroeg in de wedstrijd tegen de Nuggets 19 punten extra nodig om het record van Chamberlain te pakken. Hij begon vanaf 17.765 punten en had het benodigde aantal al in het eerste kwartaal. Met 53 punten hielp de 33-jarige Curry de Warriors aan een overwinning van 116-107.

“Het is gewoon een geweldige prestatie”, prees coach Steve Kerr zijn zorgvuldige voorzichtigheid. “Chamberlain willen passeren in statistieken is heel bijzonder, omdat zijn naam alomtegenwoordig is in alle NBA-recordboeken.”

Stephen Curry krijgt een “douche” van Juan Toscano Anderson na zijn recordaantal. © AFP

De Utah Jazz leden hun eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen de Washington Wizards. De westerse NBA-leiders verloren met 125-121.

De Utah Jazz had 24 opeenvolgende overwinningen in de Vivint Arena in Salt Lake City, maar die streak eindigde dankzij Bradley Beal en Russell Westbrook, de tovenaars van de Wizards. Bell heeft 34 punten, terwijl Westbrook zijn 23e triple-double van het seizoen heeft gemaakt: 24 punten, 14 rebounds en 14 assists. Bij de Jazz zat Donovan Mitchell op de goede weg, maar met zijn hoogste puntenscore van 42 kon hij een nederlaag voor zijn team niet vermijden.

READ  Marina (38 tahun) menjual furnitur dari negara asalnya Indonesia: “Setiap bagian adalah unik” | Antwerpen
Stephen Curry.
Stephen Curry. © AFP