BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Daan Schuurmans brengt Het verhaal van Nederland | Te kijken op NPO1

Daan Schuurmans brengt Het verhaal van Nederland; dalam program het nieuwe dat te kijken adalah vanaf vanavond – woensdag 2 februari – om 20.35 uur op NPO1. Het verhaal van Nederland vertelt het verhaal van het land waarin we wonen. Di tien afleveringen ontdekken we de hoogte- en dieptepunten van de geschiedenis van Nederland. Dia adalah – zoals ik begrijp – de Nederlandse versie van Het verhaal van Vlaanderen waar Tom Waes aan (heft) (ge)werkt. Dalam format Denemarken werd dit tahun 2017 op tv gebracht als Historien om Danmark. Naast het tv-programma zijn er allerlei extra’s, zoals wandelingen, een podcast en een boek.

Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland, vanaf 2 februari om 20.35 op NPO 1, vertelt het verhaal van het land waarin we wonen. Over mensen die hier ooit hebben geleefd. Mensen zoals jij en ik. Die voor dilemma’s stonden, keuzes moesten maken, moesten overleven. Die moesten vluchten of in dit land een nieuw leven moesten opbouwen. Acteur dan Verteller Daan Schuurmans neemt de kijker di serial televisi de 10-delige mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. Historische gebeurtenissen komen tot leven door middel van spectaculaire dramascènes en locatiebezoeken. De rol van Daan Schuurmans als verteller maakt dat hij elke plek van betekenis bezoekt en soms midden in het drama opduikt. Deskundigen delen de meest recente inzichten en laten geen zwarte bladzijde onbesproken.

Bij dit tv-programma hoort het boek: Het verhaal van Belanda.

Geschiedenis van Nederland di beeld gebracht

Het verhaal van Nederland brengt geen losse feitjes of stoffige geschiedenislessen, maar aangrijpende verhalen, waarin historische gebeurtenissen tot leven komen. We voelen de hopeloze heimwee van Antwerpse vluchtelingen die in de noordelijke Nederlanden zorgen voor een Gouden Eeuw. En de gewetenswroeging van Geert Groote uit Deventer die zijn hebben en houwen weggeeft aan de armen en zo de basis legt voor een nieuwe manier van geloof belijden. De kijker is getuige van de aankomst van het Jamna-volk met hun paarden en wans uit de Zuid-Russische steppen waaraan wij onze taal en ons DNA te danken hebben. We staan ​​op het slagveld als de Bataven onder leiding van Julius Civilis in opstand komen tegen de Romeinen, en we zien hoe Floris de Vijfde de waterschappen organiseert, die ons 750 jaar later nog steeds beschermen.

READ  Duta Besar Suriname untuk Indonesia menyerahkan letter of credit

Ik moet hierbij ook denken aan het programma Welkom in de…-berbau.

Arkeologen dalam sejarah

Gerenommeerde archeologen en historicali vertellen over de meest recente wetenschappelijke inzichten. Di atas de gouden bergen, maar ook de schaduwkanten van onze geschiedenis. Over Willem van Oranje die als grootste Nederlander te boek staat, maar wel een heel team van propagandisten nodig had om dat voor elkaar te krijgen. Of de pijnlijke waarheden over de Nederlandse slavenhandel en onze misdragingen di Indonesia. Het verhaal van Nederland adalah een verhaal over strijd en verzoening, over vroeger en nu en laat zien wie we zijn en hoe we zo zijn geworden.

Proyek Transmediaal

Het Verhaal van Nederland adalah proyek transmediaal terakhir bertemu dengan NPO seri 1 ook een taman kanak-kanak voor Zapp.nl, podcast bertemu Diederik van Vleuten dan seri podwalks; een app bertemu 10 interaksi berjalan-jalan di berbagai lokasi historische di Belanda. En niet te vergeten een boek.

Boek Het verhaal van Nederland

Net als in de tv-serie neemt het boek Het verhaal van Nederland (Uitgeverij Nieuw Amsterdam) je mee op een ontdekkingsreis door onze geschiedenis, van de prehistorie tot nu. Waar komen we vandaan? Hoe zijn we geworden wie we zijn? Het verhaal van Nederland vertelt over bekende en onbekende episode uit onze geschiedenis. Dat verhaal doorkruist alle provincies en alle gelederen van de samenleving. Van De Bello Gallico van Julius Caesar tot de Tachtigjarige Oorlog. Van de Friese koning Radbod tot de Patriottentijd. En van de slavenhandel di de zeventiende eeuw tot aan de strafkoloni di Veenhuizen. Het boek bevat overzichtelijke tijdbalken, memegang kader en rubrieken en aandacht voor onderbelicht gebleven onderwerpen. En niet te vergeten: veel tips voor historische plekken die je kunt bezoeken. Het boek Het verhaal van Nederland is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com dari Amazon.

READ  Perpisahan, Perselingkuhan dan Meludah: Apa yang Terjadi Tentang Film Don't Worry Baby? | Film dan acara TV

Het verhaal van Nederland podwalks

De Het verhaal van Nederland podwalks zijn 10 verspreid over heel Nederland, te beluisteren melalui aplikasi de Podwalk Het verhaal van Nederland. Lokasi 10 podwalk zijn: De Hondsrug, Nijmegen, Dokkum, Muiden, Deventer, Brielle, Hoorn, Hattem, Veenhuizen en Vucht. Verteller Daan Schuurmans neemt je daar op lokasi melalui een audiotour mee in een reis door de tijd. De historische wandelingen zijn ontwikkeld als gps-gestuurde audio tours. Het verhaal en de wandeling worden daarbij door middel van gps-punten aan elkaar geknoopt. Aplikasi ini gratis untuk diunduh melalui de App Store dari Google Play Store.

Podcast Het verhaal van Nederland

De Podcast Het verhaal van Nederland adalah een 10 delige podcast bertemu geschiedenisliefhebber en cabaretier Diederik van Vleuten, te beluisteren vanaf 2 Februari. Wie zijn wij en aan wie hebben we dat te danken? Diederik zoekt naar bijzondere figuren uit onze geschiedenis en zet ze aan tafel om alles van ze te weten te komen. Waren dit mensen zoals jij en ik? Bertemu een grote glimlach bespreekt, fileert en koestert hij ze allemaal.

Khusus voor kinderen

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar legt Het verhaal van Nederland HISTORIES de geschiedenis uit in duidelijke taal. Di 10 afleveringen presenteert Nizar El Manouzi de leukste en gekste weetjes uit de verhalen van vroeger door de ogen van nu. Bertemu fragmenten en animaties uit Het verhaal van Nederland adalah SEJARAH dari serie die aansluiting vindt bij het kijkgedrag van deze jonge doelgroep. SEJARAH wordt vanaf 2 februari uitgezonden op Zapp.nl en het NPOZapp YouTube kanaal. Maar er komt ook een In de Klas-versi dari schooltv.nl. Dit is een ingekorte versie van de tv-serie special voor het Voortgezet Onderwijs. Op NPOKennis.nl worden verder themacollecties geplaatst.

READ  Mengumumkan program lengkap Festival Film Ostend 2022

Het verhaal van Vlaanderen

Pintu produksi Tuvalu Media & Pupkin Film di coproductie bertemu dengan NTR. Zij hebben bijna drie jaar aan de serie gewerkt. Di België werkt De Mensen aan Het verhaal van Vlaanderen. Dat programma wordt ten vroegste eind 2022 verwacht. Al zou dat snel zijn; aangezien het in de zomer van 2021 aangekondigd is… Anderzijds kon er toen natuurlijk al veel research achter de rug zijn. Als we daar meer over weten, dan delen we dat natuurlijk in onderstaande Facebook-groep, maar ook via onze Instagram-pagina en nieuwsbrief.

Foto: NTR

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Belanda (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, biru keren id Amazon.nl (al Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen – geldt ook voor proefversie Video Perdana Amazon en de Saluran Video).

2 Februari 2022 /

Tips