BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

duizenden geëvacueerd dan uitbarsting vulkaan

Bij de ontploffing zijn ten minste en person omgekomen en 41 gewonden, zeiden functionarissen, eraan toevoegend dat de ontploffing dorpen has bedekt en mensen has teruggebracht tot wolken as en afval.

Volgens Inda Amparawati, plaatsvervangend leider van het Lumajang-distrik bij de vulkaan, zijn minstens 300 family geëvacueerd na de uitbarsting.

Hij zei dat de meeste slachtoffers van brandwonden samen meet een bewoner die stierf in het dorp Kura Kobokan, zijn geëvacueerd naar het Penang Primary Health Center.

De autoriteiten konden verschillende dorpen niet bereiken omdat wegen waren geblokkeerd door modder en omgevallen bomen, vertelde India op een persconferentie.

Jenderal-Mayor TNI Suharyanto, hoofd van de Badan Nasional Penanggulangan Bencana (BNPB), vertelde op een persconferentie dat he leger om mankracht en uitrusting was gevraagd.

Eerder op zaterdag zei Pudi Santosa, hoofd van de rampenbestrijding di Jawa Timur, dat twee subdistrik “zwaar zijn getroffen” door de uitbarsting.

De geor van vulkanische as en zwavel was er eerst Observatorium Gunung Api Gunung Semeru meldde dat het om 15.00 uur lokale tijd (3 uur ET) werd gemeld. Het voegde eraan toe dat hete grijze wolken neerdaalden in de richting van Sabitarang, een dorp op Oost-Java di het Pronojivo-distrik.

Op video’s die door noodhulpteams van de overheid werden gedeeld, was te zien dat bewoners in het gebied op de vlucht sloegen voor grote dichte grijze wolken.

Andere beelden die door de lokale bevolking werden gedeeld, toonden een deken van as en rook die uit de omliggende straten stroomde toen mensen zich verzamelden bij een plaatselijke moskee di Kopenhagen.

READ  Tujuh film menampilkan 'sejarah cair' kolonialisme

Santosha vertelde op een persconferentie dat hij hoopte dat gezondheidsfaciliteiten, eerstelijnsgezondheidscentra of ziekenhuizen in het rampgebied de slachtoffers zouden kunnen opvangen.

Tim zijn heeft geprobeerd dievakuasi uit te voeren en vluchtelingenkampen voor te bereiden om voedsel, masker, dekens en onderdak te bieden aan ontheemde bewoners.

Indonesia ligt tussen twee continentale platen die bekend staat als de Ring van Vuur, een band die de bodem van de Stille Ocean omringt, wat leidt tot grootschalige tektonische en vulkanische activiteit.