BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Daphne Schippers op het podium in nat Luzern | andere sporten

Daphne Schippers eindigde als vierde op de 100 meter met een tijd van 11.41 bij de atletiekwedstrijden in Luzern, Zwitserland. Het was een teleurstellende tijd, maar bij regenachtig weer was het meestal nogal teleurstellend. Marie-José Ta Lou uit Ivoorkust won met een tijd van 11.09. Marig van Hunenstein, die als Schippers meedeed aan de 100 meter op de Olympische Spelen van Tokio, eindigde als zesde met een tijd van 11.50.
Schippers, die afgelopen weekend haar zesde Nederlandse titel op de 100m won, wist de 200m in Luzern te wissen. Op het Nederlands kampioenschap merkte ze op dat rugproblemen haar voortdurend in de weg stonden en het haar moeilijk maakten om haar topsnelheid te vinden.

Zoe Sidney deed een poging om de Tokyo Games in te halen op de 100m horden op de laatste dag dat atleten zich nog kunnen kwalificeren voor Tokyo. Het bereikte de derde plaats om 13.22, ruim boven de vereiste 12.84. Sharona Packer, die haar laatste race liep, eindigde als zesde met een tijd van 13.40.

Quinn Smit rende naar de vijfde plaats op de 110 meter horden bij de mannen met een tijd van 13,68 seconden, eveneens over de limiet. Nick Smedt faalde ook in zijn laatste poging om de grens van Tokio te breken op de 400 meter horden. Hij werd derde met 49,73.