BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Meteorologische Zaal op Veldhovense St. Maartenkerk | Veldhoven

VELDHOVEN – voormalige Sint Maartenkerk in Veldhoven heeft een nieuwe gebruiker: Anytime Fitness gym.
In het kerkgebouw in de Veldhovense wijk Heikant was ook een gymzaal gevestigd, I-Move. De huurovereenkomst tussen dit bedrijf en het parochiebestuur van Christos Koning – de eigenaar van de kerk – is op verzoek van ondernemer Ivo Riccourt beëindigd. De eigenaren van de nieuwe sportschool, Jeroen Heesakkers en Vivian van Gansewinkel, gaan de komende twee maanden het interieur van de kerk verbouwen.

“We nemen het klantenbestand van I-Move over, zodat klanten die hier blijven sporten dat ook kunnen blijven doen”, zegt Heesakkers. En tijdens de verbouwing is het de komende periode mogelijk om buiten te sporten. Wil je ook binnen sporten, dan kun je tijdelijk terecht in Eindhoven. Als alles goed gaat, kunnen we begin september binnen en buiten beginnen.”

Zijn eerste club

Voor de Heesakkers en zijn in Veldhoven opgegroeide vrouw is de sportschool van Heikant hun eerste club. Eerder ervaring opgedaan in een vestiging van een fitnessketen in Weert. Toen het echtpaar hoorde dat het kerkgebouw in Heibocht was vrijgegeven, hoefden ze niet lang na te denken. “Mooie plek met veel licht en ruimte.”

Het parochiebestuur is blij met de nieuwe huurders. “We hebben veel vertrouwen in de nieuwe eigenaren”, laat het bestuur schriftelijk weten. Het kerkgebouw werd in 2016 aan de eredienst onttrokken.