BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De meeste werkgerelateerde beroepen keren terug en de jeugd mag weer in teamverband sporten

Daarom is het toegestaan ​​om massagesalons, pedicure en schoonheidsspecialisten te heropenen. Alleen sekswerkers mogen nog niet beginnen. Ook voor jongeren tot 27 jaar wordt teamsporten weer toegestaan ​​en wordt winkelbezoek volgens planning mogelijk. Eerder werd ook bekend gemaakt dat de deur naar het middelbaar en middelbaar beroepsonderwijs gedeeltelijk wordt heropend. Met deze faciliteiten wil de overheid jongeren meer vrijheid geven

Vanavond praten premier Rutte en minister De Jong met het land over de coronavirus-situatie in het land en versoepelende maatregelen. Dan zal ook duidelijk worden onder welke voorwaarden de gerelateerde beroepen weer aan het werk mogen.

De prijs voor deze verwateringen is dat de avondklok van kracht blijft tot 15 maart, wat al duidelijk is. De avondklok zou een barrière tegen het virus moeten vormen. Met deze buffer zouden sommige activiteiten, zoals het toelaten van contactberoepen, weer mogelijk moeten worden.

De corona-epidemie heeft dit weekend precies een jaar geduurd. Een duidelijke eindlijn moet nog komen. De economische en sociale gevolgen van de beperkingen worden steeds duidelijker. Het beëindigen van de huidige lockdown, die op 2 maart afloopt, is wat Rutte betreft geen optie. Hij waarschuwde herhaaldelijk dat het te vroeg was. Sportscholen blijven dus voorlopig gesloten, net als de zorg buiten school. Ook voor de horeca is er geen openingsdatum in zicht. Ook blijft het dringende advies om maximaal één persoon per dag thuis te hebben van kracht.

Meer blessures, maar ook meer tests

Het RIVM meldt dat er de afgelopen week bijna 30.000 nieuwe besmettingen zijn ontdekt. Dit is 19 procent meer dan de 25.229 van de vorige week, hoewel er veel meer mensen werden getest in vergelijking met de week ervoor, toen veel teststraten regelmatig werden gesloten vanwege het winterweer. Vervolgens werden 190.153 mensen getest.

Onder de mensen die de test zelf hebben gedaan, is het percentage met een positieve testuitslag vorige week licht gedaald van 11,5 procent een week eerder naar 9,8 procent. De grootste toename in de leeftijdsgroep is te zien in de leeftijdsgroep van 0-12 jaar. Dit kan te maken hebben met de heropening van basisscholen, kinderopvang en het daarbij behorende rigoureuze toetsbeleid.

READ  Bo Bendsneyder menantikan TT di Assen: "Ini masih sangat istimewa" | olahraga lainnya