BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De mysterieuze Franse “Ferrari” waarvan 10 exemplaren ooit voor de verkoop werden gemaakt | de auto’s

De Franse sportcoupé Monza uit begin jaren 90 kende een korte carrière. Een van de slechts tien exemplaren is te koop op de Franse markt. De auto moet 20.000 euro opleveren.
Klinkt als een koopje Op de Franse verkoopsite Leboncoin: Een echt Peugeot Monza CS prototype uit 1990 met 600 km/u. Helaas is het interieur van de foto’s moeilijk te zien. De achterkant van de auto is ook niet te zien op de foto’s. Daarnaast geeft de verkoper niet aan of de auto loopt of niet.

lijk uit Indonesië

De oorsprong van dit project gaat terug tot 1986, toen een Franse ingenieur genaamd Pierre Fausot, samen met een vijftiental andere mensen uit de autowereld, besloot een sportcoupé te ontwerpen. De sportwagen was niet bedoeld voor het grote publiek, maar alleen voor persoonlijk gebruik. Een Japanse ontwerper maakte de eerste tekeningen en kort daarna arriveerden de eerste in Indonesië gemaakte polyester objecten. (De tekst gaat verder onder de afbeelding).

Franse sportwagen Charade Monza. © Leboncoin.fr

Motor 205 GTI

In 1989 werd het bedrijf Charade Automobile SA opgericht, met het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand, om de productie van de auto op grotere schaal te starten. De auto kreeg de naam “Monza” ter ere van de laatste race waaraan oprichter Pierre Fausot, ook een amateurcoureur, deelnam. In 1989 werd de auto op de Autosalon van Parijs aan het publiek voorgesteld. Monza was uitgerust met een Peugeot 205 GTI-motor met 130 pk.

Een jaar later kwam de motor naar voren, zodat de cabrio-variant kon worden gemaakt. Het hielp allemaal niets, want er was nergens een koper te vinden. Zelfs de kitcar-formule, waarbij de auto zelf kon worden afgebouwd op basis van de Volkswagen Kever, was geen succes. Nieuwprijzen voor Monza varieerden van 42.850 (6.500 euro) voor het Kit Car-project tot 115.840 frank (meer dan 17.000 euro) voor de afgewerkte versie.

READ  Honderden vogelaars gaan naar een weiland bij Domburg voor één vogeltje: de steppenhefbomen


Bekijk hieronder de auto’s en navigatievideo’s: