BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De nieuwe documentairerevolutie in Indonesië begint woensdag op NPO 2

Vanaf woensdag 20 januari zendt NPO 2 de nieuwe documentairereeks uit Revolutie in Indonesië van. Hier volgen we de Vlaamse schrijver David Van Rybroek op zijn reis naar Zuidoost-Azië, waar hij op zoek gaat naar de laatste getuigen van dekolonisatie in Indonesië.

Revolutie in Indonesië Gemist? Bekijk elke aflevering op Gids.tv.

Onderbelichte gebieden
Van Reybrouck koos voor deze documentairereeks een internationaal perspectief voor dit stukje wereldgeschiedenis; Als Fleming maakt de gewelddadige dekolonisatie van Indonesië geen deel uit van zijn nationale geschiedenis. Van Rybroek gaat de dialoog aan met de helden, maar ook met de geheime partijen die een rol speelden in de revolutie.

Maven
Als bekwaam toeschouwer biedt Van Rybroek een frisse kijk op wat wij Nederlanders lang als “onze” geschiedenis hebben gezien. Naast de Indonesiërs en de Nederlanders spreekt de auteur ook zijn medespelers aan die niet erg in hen geïnteresseerd zijn. Deze serie is een logisch vervolg op het gigantische boek Revolutie Door Van Reybrouck, die een paar maanden geleden verscheen.

De nieuwe documentairereeks Revolutie in Indonesië Vanaf woensdag 20 januari rond 22.20 uur is het elke week te zien op NPO 2.Alle afleveringen kun je bekijken Revolutie in Indonesië Kijk terug op Gids.tv.


Doe mee aan het gesprek

Voer hieronder uw opmerkingen in De nieuwe documentairerevolutie in Indonesië begint woensdag op NPO 2 Of klik hier als je dit artikel leuk vond:

READ  De Volkskrantavond: Nederland weer (gedeeltelijk) dicht | Kun je nog sporten? En andere vragen over de nieuwe procedures