BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Indonesiërs kunnen een corona-boete van één minuut in een kist vermijden |  Buitenland

Indonesiërs kunnen een corona-boete van één minuut in een kist vermijden | Buitenland

“Dit is wat er zal gebeuren als ik Covid-19 vang”, kreeg de dader te horen terwijl hij in de open bak zat. Foto’s van dit ongeval zijn op internet verspreid. Overtreders zijn niet verplicht om het fonds in te gaan, maar kunnen er wel een boete of taakstraf mee vermijden.

Abdul Sukkur was een van de Indonesiërs die in de met bloemen versierde houten kist moest kruipen. Hij vertelde de nieuwssite Tribune Nieuws Hij had niet genoeg geld om een ​​boete van rond de 14 euro te betalen.

Het is niet de eerste keer dat de autoriteiten in Jakarta doodskisten gebruiken om mensen aan te sporen zich aan de Corona-regels te houden. Eerder plaatsten ze ook dozen in de stad die waren gemarkeerd met de laatste Corona-nummers. Indonesië heeft de afgelopen maanden ook de krantenkoppen gehaald vanwege andere vreemde sancties. Burgers die zonder masker zijn gearresteerd, moeten bijvoorbeeld onmiddellijk push-ups doen.

In het land zijn meer dan 180.000 gevallen van coronavirus en 7.600 doden gemeld. Het eilandland met 265 miljoen inwoners is een van de zwaarst getroffen landen in Zuidoost-Azië. Alleen de Filippijnen hebben het hoogste aantal besmettingen in de regio.

READ  Tidak Ada Debat Olahraga PvdA dan SP Alphen Vitaal: 'Kami pikir ini memalukan'