BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De sportwereld is boos over de nieuwe Corona-maatregelen: “Dit is een volledige sluiting van de indoor amateursport.”

Reactie Federatie voor Hockey, Volleybal en Zwemmen
De KNHB hockeybond is teleurgesteld en ontevreden, de Nevobu volleybalbond maakt zich zorgen en de KNZB Zwembond betreurt de recente ontwikkelingen ten zeerste. “Dit maakt laagdrempelig sporten voor iedereen onmogelijk”, stelt de KNHB. Het is erg moeilijk om de controle van de federaties over trainingen en wedstrijden te behouden. Bovendien zou de maatregel een groot gevaar kunnen vormen voor het eerlijke verloop van de competitie: kunnen alle spelers blijven meedoen?”

Ook de Volleybalbond maakt zich grote zorgen. De impact van de nieuwe maatregelen is zorgwekkend voor onze verenigingen, vrijwilligers en teams, die door middel van bewegen gezond en fit willen blijven. We komen langzaam maar zeker op het punt waarop we onze vrijwilligers kunnen en mogen vragen om de maatregelen te organiseren en te handhaven, vooral op deze zeer korte termijn volgend weekend.”

De zwemvereniging is gematigder. “We vinden het heel jammer dat we ons moeten terugtrekken, maar we zijn blij dat er nog gezwommen kan worden en volgen daarom de maatregelen van de overheid op.”

De Hockey League wil zich nog niet overgeven aan het nieuwe Corona-beleid, dat aanstaande zaterdag in werking treedt. “De Tweede Kamer moet deze maatregelen nog definitief goedkeuren en De Nederlandsche Bank blijft er alles aan doen om sport voor iedereen mogelijk te maken zonder bewijs van corona”, voegde hij eraan toe.

READ  0297.nl | Kepala Bagian Keuangan