BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Hoogleraar Scherder snapt niets van qr-controle voor sporters: ‘Meer coronakilo’s en meer inactiviteit’ | Binnenland

Minister-president Mark Rutte en minister van zorg Hugo de Jonge kondigden vrijdag aan dat er een coronatoegangsbewijs moet worden ingediend om terreinen van sportclubs open en sportscholen binnen te mogen.

Volgens Scherder zullen de gezondheidsproblemen verergeren als mensen worden ontmoedigd om te bewegen. „Voor deze crisis hadden we ook al een pandemie en die heette ‘lichamelijke inactiviteit’. Die hebben we ook nu nog. Door veel zitten per jaar 5,3 miljoen mensen. De kranten staan ​​nu vol van de 1 miljoen doden door corona. Maar je hoort nooit over de pandemie die er al was”, aldus de hoogleraar, verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Scherder geeft het begin van de coronacrisis aan bij de overheid dat de maatschappij moet gaan bewegen. „Maar we zien dat thuiswerken, thuiszitten is geworden. We zien meer coronakilo’s en meer inactiviteit, consequent je juist weer een lagere weerstand tegen virussen krijgt”, vertelt de wetenschapper.

Hij wijst ook op het belang van bewegingen om het belang te activeren, dat mensen controle krijgen over negatieve emoties en depressies. „Dus als je niet meer sport dan verhoog je het risico dat je in een negatieve modus terechtkomt.” Vooral voor jongeren is stoppen met sporten hiel. „Het is een uitlaatklep voor ze. En die jongelui hebben het al echt moeilijk gehad.”

Scherder zegt ook niet te begrijpen dat er geen viroloog van immunoloog is die praat over het belang van bewegen om het afweersysteem te verbeteren. „Dat hoor je in geen enkel programma. Daar kan ik me zo over opwinden, we kunnen hier zelf iets aan doen.”

READ  Noord- en Zuid-Korea willen samen de Olympische Spelen van 2032 organiseren