BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De verkoop van elektrische scooters steeg vorig jaar met 30 procent

De verkoop van elektrische scooters steeg vorig jaar met 30 procent

In totaal zijn er het afgelopen jaar bijna 1,1 miljoen fietsen verkocht, blijkt uit onderzoek van het GfK-bureau in opdracht van Rai Vereniging en Bovag. De helft van alle nieuwe fietsen die in 2020 werden aangeschaft, werd geholpen met elektriciteit. Een jaar geleden was dat 42 procent en in 2011 was dat nog maar 15 procent. Het aandeel van de traditionele stadsfiets is sinds 2011 gehalveerd tot 26 procent.

Fietsen is populairder nu veel reizigers het openbaar vervoer hebben vermeden, vakanties dicht bij huis worden gevierd en groepssporten niet meer mogelijk zijn. Mensen zijn ook bereid fors te investeren in kwaliteit. De gemiddelde prijs voor de e-bike was 2.259 euro.

Door de populariteit van de e-bike is de gemiddelde aanschafprijs voor een nieuwe fiets in 2020 gestegen naar 1.499 euro. Dit is 20 procent meer dan vorig jaar. De verkoop van fietsen is in 2020 gegroeid naar een record van € 1,7 miljard. Driekwart daarvan komt uit de verkoop van elektrische fietsen.

Lees ook:

Een fietser leert vandalismebestendig fietsen

Volgens andere weggebruikers zijn fietsers de slechteriken van de weg. Ze zien het zelf anders, ondanks dat ze aan gedragscodes werken. Bijvoorbeeld in het parcours van de kapitein.

READ  Menyingkirkan Taylor Fritz di Roland Garros dan Casper Rudd ke babak keempat | olahraga