BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De Volkskrantavond: Nederland weer (gedeeltelijk) dicht | Kun je nog sporten? En andere vragen over de nieuwe procedures

Premier Mark Rutte licht de aanscherping van de Corona-maatregelen in Nederland toe.ANP. afbeelding

Nieuws

Back to square one: Nederland is weer (gedeeltelijk) gesloten
Cafés en restaurants moeten weer sluiten en het mondkapje is verplicht in openbare binnenruimtes. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens de persconferentie van het kabinet over het Corona-virus.

Live – nieuwe procedures: het serveren van eten is gesloten, mondbedekking is verplicht, alcoholische dranken mogen na 20.00 uur niet meer worden verkocht
Nederland gaat vanaf morgenavond in een “gedeeltelijke lockdown”. Lees in dit liveblog wat de procedures zijn en volg het laatste nieuws over het coronavirus.

De Coronawet is met ruime meerderheid aangenomen door de Tweede Kamer
De Tweede Kamer heeft de veelbesproken Coronawet aangenomen. Dinsdag stemde een ruime meerderheid voor de wet, die het huidige coronabeleid een stabielere wettelijke basis moet geven.

Het nieuws in vijf minuten
Om u op de hoogte te houden, vatten we het nieuws van vandaag samen. Eén artikel, vijf minuten. Als je dit leest, weet je het belangrijkste.

Landen van de Europese Unie krijgen de gemeenschappelijke corona-code
De landen van de Europese Unie willen meer eenheid bij het opleggen van reisbeperkingen terwijl de tweede golf van Corona door Europa raast. Een reeks maatregelen moet worden voorkomen zoals dit voorjaar – toen België eenzijdig de grens met Nederland sloot.

Kabinet: Effectieve levensbeëindiging voor ernstig zieke kinderen tot 12 jaar
Daadwerkelijke levensbeëindiging wordt mogelijk voor ernstig zieke kinderen tussen 1 en 12 jaar die ondraaglijk en zonder hoop lijden. Dit zijn kinderen die terminaal ziek zijn en voor wie palliatieve zorg geen verlichting biedt.

‘Lezen is een basisbehoefte’: de uitspraak luidt alarm over het leesbeleid op school
Onder de naam Reading Coalition roepen achttien organisaties op tot meer inspanningen om taalachterstand op de basisschool te voorkomen.

Bij de Amsterdam Escape Club wordt niet gedanst maar gesport.  Foto door Raymond Rotting / de Volkskrant
Bij de Amsterdam Escape Club wordt niet gedanst maar gesport.Foto door Raymond Rotting / de Volkskrant

Aanbevelingen

Kun je nog sporten? En andere vragen over de nieuwe procedures
Het kabinet kondigde vanavond ‘resolute’ maatregelen aan voor de komende vier weken. Wat mag nog en wat niet? Enkele dringende vragen op een rij.

Ziekenhuischef bekritiseert Nederlanders om onverschilligheid: ‘Hier is veel weerstand tegen simpele maatregelen’
Volgens Bart Bearden, voorzitter van Elisabeth TweeStedenziekenhuis, moeten burgers zich ernstig achter de oren krabben. Angstig kijkt hij naar het onvoorzichtige gedrag van de Nederlanders.

De horeca ligt weer stil. Waarom, als er zo weinig gewonden zijn?
Minder dan 5 procent van alle traceerbare besmettingen vindt plaats in de horeca. Wel sluit het kabinet tijdelijk cafés en restaurants om het virus terug te draaien. Waarom eigenlijk?

Opinie: Verdeel de samenleving naar leeftijd zodat jongeren weer kunnen leven
Met het dagelijks leven opgedeeld in leeftijdsgroepen kunnen jongeren in tijden van Corona weer gaan leven, stellen Mino Hartmann en Peter Henk Stenhuis.

Column: Ik zou waarschijnlijk vaker moeten zeggen: “Als Covid voorbij is.” en niet sarcastisch
plannen maken voor als covid voorbij is; Het was even wennen aan de pessimist Av Brandt Curstius, die nog lang niet het einde van de Corona-crisis in zicht heeft.

heroverwegen: oorlog in je lichaam Het is een podcast-documentaire over borstkanker die beweegt zonder impact
de Volkskrant Hij luistert naar (nieuwe) podcasts en bespreekt er wekelijks één. Vandaag: oorlog in je lichaam, het persoonlijke verhaal van journalist Hans Jaap Millesen, wiens vrouw geconfronteerd wordt met uitgezaaide borstkanker.

READ  Tiongkok mendukung Kawasan Olahraga ASEAN untuk mempromosikan olahraga bagi semua orang