BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Derde etappe Tour de France 2025 mogelijk rechtstreeks via Brabant | sport

De derde etappe van de Tour de France 2025 gaat mogelijk rechtstreeks door Brabant. Dat blijkt uit het voorgestelde tourschema voor de gemeenten Rotterdam en Den Haag, die samen de tour in Nederland willen starten.
De twee steden hebben donderdag hun plan ingediend bij cruisedirecteur Christian Prudhomme. Het vindt plaats in het stadhuis van Rotterdam. In de plannen met het logo “Mijn droom, mijn doel, mijn tour”, Er zijn drie etappes op Nederlandse bodem opgenomen: een kennismaking met het hart van Rotterdam, een etappe van Rotterdam naar Den Haag en een bergetappe naar Valkenburg in Limburg.

Die derde etappe moet volgens de gepresenteerde plannen door onze provincie. De renners gaan dan via Rotterdam en Gorenchem richting Zaltbommel, om vervolgens via Den Bosch en Eindhoven naar Limburg te rijden. In de vierde etappe vertrekt het peloton richting Frankrijk.

Het is de derde keer in vijftien jaar dat de Tour in Nederland begint. In 2010 vond Rotterdam al de Grand Départ plaats en in 1973 vond de laatste wissel plaats in Den Haag. Dat jaar won Joop Zoetemelk de openingstijdrit. Een dag later reed hij het peloton van Scheveningen naar Rotterdam. De verwachting is dat het besluit volgend jaar in 2024 en 2025 wordt genomen. Tourorganisator ASO heeft eindelijk een beslissende stem over de definitieve baan.

READ  Johann Dirksen memiliki pendapat yang jelas tentang skateboard: 'Ini tidak mewakili keledai'