BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

PEC Zwolle scoort twee keer in Eindhoven in verwachte nederlaag tegen PSV PEC Zwolle

De uitwedstrijd van PEC Zwolle bij PSV Eindhoven is inderdaad een hele onderneming. Dan is het niet handig als je je twee favoriete goals cadeau doet in een cadeauverpakking. In Eindhoven is de tweede speler in de Eredivisie na een half uur al zeker van de overwinning en stopt de teller bij 4-2.

Het onsamenhangende PEC Zwolle staat twintig minuten rechtop, als het even mis gaat met een terugspeelbal van Yuta Nakayama. De Japanse verdediger mikte op het verkeerde been van doelman Xavier Mous en de bal stuiterde alle kanten op. Een speciaal doelwit kan niet gekker zijn. Zes minuten later werd een diepe pass van Thomas van den Pelt onderschept en maakte Doniel Mallin er 2-0 van. einde van de wedstrijd.

Grote nederlagen in Eindhoven zijn de laatste jaren gebruikelijk voor PEC Zwolle, dat tegen Ajax en Feyenoord vaak betere – of minder serieuze – resultaten boekt. Deze keer is er geen houden meer aan, na de snelle goals is het alleen de vraag hoeveel schade de ploeg van coach Bert Konermann zal oplopen.

In de eerste helft was de stand 3-0, na een doelpunt van Yorbi Vertesin. In de tweede helft kan Iran Zahavi frontaal scoren na een aangepaste voorzet van Malin. Dan is er nog een half uur te spelen en lijkt het erop dat de grootste nederlaag van de BEC in Eindhoven – 6-0 in 2003 – gepasseerd is.

Maar ook PSV kan de focus niet vasthouden. Als Marco van Ginkel de bal weggeeft, maakt Emmanuel Ferry een prima wissel, alleen voor doelman Mfugo maakt hij ook goed af. En in de laatste minuut scoorde Samir Laguisere (17), een invaller bij BEC, op aangeven van Benson Manuel een schitterend doelpunt met een krachtig schot. Het is alleen een doel van cosmetische waarde.