BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Dit zijn de drie zwaarste Olympische zomersporten, volgens sportartsen

  • Insider vroeg zes sportartsen wat de zwaarste sporten waren op de Olympische Zomerspelen in Tokio.
  • Ze keken naar de benodigde fysieke, technische en mentale kracht.
  • Waterpolo voert de lijst aan, gevolgd door gymnastiek en zwemmen.

Wat is de zwaarste Olympische zomersport? Deze vraag is even bediscussieerd als het antwoord.

“Wat is het moeilijkste?” LCR Health Chief Medical Officer Dr. Rand MacLean vroeg een insider. “Onder water je adem inhouden terwijl je het grootste deel van je onderlichaam boven het water duwt? Wil je zo lang mogelijk op de anaërobe drempel blijven draaien? Sta je tegenover een tegenstander die je in de kaak heeft geslagen?”

Op Olympisch niveau is alles heel moeilijk. Maar sommige sporten vallen op als de moeilijkste van allemaal.

Insider vroeg zes sportartsen wat de zwaarste sporten zijn die we in Tokio zullen zien, op basis van de vereiste fysieke, technische en mentale kracht.

Waterpolo is de meest lichamelijke oefening

Waterbal vaak Bovenaan de lijsten van de moeilijkste sporten. In 2016 werd een sportwebsite genoemd Ovarieel rapport Het noemde het als ‘s werelds krachtigste sport’ op basis van zes factoren: kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, behendigheid, vaardigheid en fitheid.

Naast 30 minuten watertrappelen en Zwem tot 1 km per wedstrijd “Atleten slaan elkaar in het geheim, vergelijkbaar met ijshockey en voetbal, terwijl ze proberen niet te zinken en punten te scoren”, vertelde trainer en inspanningsfysioloog Nandini Collins aan Insider. “Waterpolo wordt roekeloos gespeeld en is gewelddadiger dan de toeschouwers denken.”

Dokter. Naresh Rao, chief medical officer van het Amerikaanse waterpoloteam voor heren, vertelde Insider dat waterpolo zwaar is omdat het aerobe (gebruikt voor uithoudingsvermogen) en anaerobe (gebruikt voor sprints) inspanning vereist.

READ  Brother Dieter and Sisters Inge dan Charlotte Melakukan Iron Man Triathlon untuk Amal: "Beri Anak-anak Kurang Mampu Setiap Kesempatan Olahraga"

McLean zet ook de waterpolo over de top. Het is de “moeilijkste” Olympische zomersport, zei hij. “Waarom? Omdat het de hoogste VO2max vereist voor alle sporten.” Hiermee geeft McClain de maximale zuurstofopnamecapaciteit in het lichaam aan.

Echter, de gegevens over die theorie gemengd: Veel van de beste zwemmers, wielrenners en wielrenners hebben een uitzonderlijke VO2max.

Turnen is technisch en mentaal het moeilijkst

Foto: Dmitri Lovetsky / AP Photo
Foto: Dmitri Lovetsky / AP Photo

Vier van de zes experts beschreven gymnastiek als de meest veeleisende sport in minstens één van de categorieën: fysieke, technische en mentale kracht.

“Er is een hoog risico verbonden aan de elementen en gymnasten moeten balans, kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen beheersen voor zowel de bovenste als de onderste ledematen om Olympisch succes te behalen”, vertelde sportarts Kathleen Davenport van HSS Florida aan Insider.

Ze hebben ook “kracht en explosie” nodig, zei Nandini. Ze hebben mentaal een “hoog niveau van concentratie” nodig om gevaarlijke stunts uit te voeren – zelfs na een verpletterende val, voegde Davenport eraan toe.

Andere sporten begonnen met brons

Zwemmen kreeg één stem voor algemene moeilijkheidsgraad en een andere voor mentale kracht. Boksen, allround hardlopen en de 800 meter zijn uitgeroepen tot de fysiek meest uitdagende sport.

Op de 800 m moeten hardlopers “meer dan 1,5 minuut op 90 procent van hun volle snelheid rennen”, vertelde John B., personal trainer van Stop Crying Studios, aan Insider.

De enige keer dat hij een 800 liep, voelde hij zich daarna “totaal verdoofd, van binnen en van buiten”. “Mijn zicht werd wazig, ik kon niet op adem komen of genoeg zuurstof krijgen om een ​​tijdje rechtop te staan.”

READ  Bouw Playce X gestart op Sportpark Peppelensteeg in Ede

Surfen en polsstokhoogspringen zijn beide uitgeroepen tot de technisch meest uitdagende sporten.

Voor mentale kracht kregen zowel tennis als marathons een stem, hoewel alle Olympische atleten uitzonderlijk zijn in het veld, vertelde Dr. Kevin Bernstein, Chief Medical Officer van Peaks Coaching Group, aan Insider.

“De meeste van degenen die geen mentale kracht hebben, komen niet zo ver met alleen fysiek talent, ongeacht de sport”, zei Bernstein.

Lees meer over de Olympische Spelen: