BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Is MotoGP in Nederland vanaf 2022 te zien in Ziggo Sport?

Motul TT Assen 2019 | Foto © TT Circuit Assen

De afgelopen zeven jaar is de Speedway in Nederland en Vlaanderen te volgen op TV bij Eurosport. Als het gaat om Ziggo Sport, dan verandert dat na dit seizoen, na het verliezen van de uitzendrechten voor de F1 voor de komende seizoenen, Ziggo Sport na de uitzendrechten voor het MotoGP Wereldkampioenschap.

Ziggo Sport wil voor Nederland de uitzendrechten van de MotoGP overnemen om het verlies van de uitzendrechten van de Formule 1 te compenseren. advertentie. In een uitgebreid interview zegt zenderdirecteur Will Moerer van Ziggo Sport het volgende.

Wil Maurer: “We kijken ook serieus naar de MotoGP, waarvan de uitzendrechten na dit seizoen worden vrijgegeven.”

Ziggo zal echter niet de enige tv-zender zijn die op zoek is naar de rechten om MotoGP uit te zenden. Eurosport zal waarschijnlijk ook zijn contract met Dorna Sports verlengen, dat na dit seizoen op de markt afloopt. Ziggo Sport heeft zich tot nu toe vooral gericht op de autosport (Formule E, IndyCar, Nascar, W series, Supercars en DTM). Bij Eurosport daarentegen kunnen het niet alleen de MotoGP Wereldkampioenschappen cursussen, kwalificaties en races zijn zoals je ziet, de zender heeft ook de uitzendrechten voor WorldSBK, FIM EWC en MXGP in zijn pakket. Kortom, Eurosport zal veel moeten doen om de MotoGP aan boord te houden.

Of hij bij deze twee kandidaten blijft is nog de grote vraag, het kan zomaar zijn dat de nieuwe koper van de Nederlandse Formule 1-rechten, Nordic Entertainment Group, op zoek is naar meer sporten om hun prestaties te verbeteren. De Nederlanders breidden de markt uit met een nieuw zenderpakket.

READ  Indonesia memberikan visa olahraga, musik dan seni kepada orang asing

Daarnaast is DAZN, een live en on-demand sportuitzending, al enkele jaren in Nederland gevestigd. In Spanje hebben ze al de rechten om MotoGP uit te zenden en de reden kan zijn dat ze dit succes ook in Nederland willen behalen. Het is echter niet mogelijk om DAZN live op tv te volgen, om de uitzending te bekijken moet je de DAZN app downloaden en dan kun je je favoriete sport thuis of onderweg op meerdere apparaten volgen, alles tegen een betaalbare prijs (ongeveer 2 €,-). maandelijks).

wij
Bovenstaande kandidaten jagen op live-uitzendingen. Samenvattingen van MotoGP-races zijn ook te vinden bij de NOS, zij hebben al jaren de uitzendrechten. Ook de Nederlandse TT-uitzendingen zijn jaarlijks live te volgen op de NOS, in verband met de in Nederland geldende wetgeving die bepaalt dat sportevenementen van deze omvang te allen tijde op het open netwerk moeten worden uitgezonden. Een doorn in het oog van commerciële feesten, want het zal niemand verbazen dat het evenement op TT Circuit Assen het best bekeken Grand Prix-weekend van het seizoen is.

Zet je dus schrap voor de Dorna Sportfabriek, die voor het eerst in jaren de belangstelling kan verheugen van vele partijen met Nederlandse uitzendrechten.Racesport.nl supporter


Ben je een trouwe bezoeker van deze site, wil je het werk van de redactie van Racesport.nl steunen en ook regelmatig kans maken op mooie prijzen?

Word nu Racesport.nl supporter. Meer informatie: www.racesport.nl/supporter