BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Dodental vulkaanuitbarsting Java blijft stijgen, tientallen gewonden Buitenland

Video + UpdateHet dodental door de uitbarsting van de actieve vulkaan Semeru op het Indonesische eiland Java is opgelopen tot zeker 34, melden lokale media dinsdag. Er worden nog 17 mensen vermist. Meer dan 100 mensen raakten gewond, van wie 26 ernstig. Velen van hen hebben brandwonden.


buitenlandse redacteuren


Laatst bijgewerkt:
07-12-21, 08:55
Volgens de rampenbestrijdingsorganisatie stierven de meeste slachtoffers door vulkanisch puin. Veel van de slachtoffers zouden zo ernstige brandwonden hebben opgelopen dat ze moeilijk te identificeren zijn. Tot nu toe zijn 13 slachtoffers geïdentificeerd.

Reddingswerkers hebben zaterdag 10 vastzittende mensen gered na de uitbarsting van de vulkaan. De groep werkte in een zandmijn. De overlevenden worden serieus gefouilleerd en de door het puin geblokkeerde wegen worden weer geopend. De verwachte regenval in de komende dagen kan het werk bemoeilijken.

De vulkaanuitbarsting en de grote hoeveelheden as die op nabijgelegen dorpen vielen, dwongen bijna 2.000 mensen te evacueren. Volgens de rampendienst worden ze onder meer tijdelijk gehuisvest in moskeeën en overheidsgebouwen. Ongeveer 3.700 mensen zouden op de vlucht zijn.

paniek

Na de explosie sloeg de lokale bevolking massaal op de vlucht. Op beelden van lokale televisie en sociale media is te zien hoe mensen in paniek op de vlucht slaan. De Indonesische president Joko Widodo betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden en betuigde zijn medeleven aan de andere slachtoffers. Hij beval de autoriteiten om noodhulp te verlenen en de slachtoffers te zoeken.

Widodo bezocht vandaag het getroffen gebied om de slachtoffers te verzekeren dat de regering hen zou helpen. Hij beloofde snel een belangrijke brug te repareren die Lumajang met andere steden verbindt, en 2.000 huizen in de gevarenzone zouden elders worden gebouwd.

READ  In Engeland gaan stands, winkels en sportscholen weer open en ook Boris drinkt een pint | Buitenland

De meer dan 3.600 meter hoge Semeru-vulkaan op Oost-Java is het afgelopen jaar meerdere keren uitgebarsten. Indonesië ligt in de “Ring of Fire”, een regio in de Stille Oceaan met ongeveer 130 actieve vulkanen, waar ook veel aardbevingen plaatsvinden. Bij de uitbarsting van de berg Merapi op Java in 2010 kwamen meer dan 350 mensen om het leven en raakten 400.000 mensen op de vlucht.


Agentschap voor milieubescherming
© Milieubeschermingsbureau


Bekijk onze nieuwsvideo’s in de onderstaande playlist: