BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sportscholen moeten gebruik maken van Corona Corridor: ‘Het raakt me dat ik vanaf zaterdag trouwe klanten moet afwijzen’

Marielle van Rijn, directeur van TH Sport en Fitness Voorhout, zegt zich aan de wet te houden, maar is er enthousiast over. Ze is zelf ingeënt, maar in de sportschool hoort ze verhalen van leden die dat niet zijn. Ik vind de verdeeldheid in de samenleving problematisch. Het doet me verdriet en raakt me dat ik vanaf zaterdag trouwe klanten moet afslaan. “Tot nu toe hebben de procedures in de sportschool voor alle leden hetzelfde resultaat. Woensdag is Van Rijn druk bezig met het verwerken van e-mails van leden die hun abonnement willen bevriezen of opzeggen omdat ze hun Corona-pas niet willen laten zien.”

Aan de andere kant realiseert Van Rijn zich dat het kabinet moest ingrijpen om de zorg te ontlasten. Ik had echter eerder voorspeld dat anderhalve meter afstand weer verplicht zou worden. “We hebben het afgelopen jaar bewezen dat we een plek kunnen creëren waar iedereen veilig kan sporten.”

anderhalve meter

Ook Thijs Bezemer, eigenaar van de gelijknamige sportschool in Alphen aan den Rijn, zag dat de anderhalvemeterschaal goed werkte. Niemand vond het erg en iedereen hield zich er vriendelijk aan. Ze knijpen gewoon in die aura waar je doorheen gaat. “Persoonlijk vindt hij dat hij ‘een beetje te ver’ gaat om elke gezonde sporter te vragen om Corona te passeren.

Bezemer wil haar klanten blijven helpen, eventueel met buitenlessen, als dat mag. We willen iedereen de kans geven om te blijven oefenen, dus we bekijken hoe we dat kunnen doen. Door deze lockdowns zijn veel mensen aangekomen. “Gezonder leven”, hoor je overal. Maar dat maakt het erg moeilijk. Bijna onmogelijk, denk ik.”

READ  We brengen meer dan een kwart van onze dag door op onze smartphones

Santa Hesink, eigenaar van een yogastudio in Leiden, omschrijft de procedure als dom, “in de zin dat de sport bijdraagt ​​aan de bevordering van de gezondheid.” “Het zou geen deel moeten uitmaken van de keuzes die mensen maken.”

Hissink heeft nog geen feedback van de leden gekregen, “maar we hebben nog niet gecommuniceerd hoe de komende termijn van onze leden eruit zal zien.” “Als we moeten controleren, moeten we controleren.” Ben nog aan het bedenken hoe ze dat in de yogastudio zouden poseren. “We hebben redelijk vaste klanten. We moeten nog even uitzoeken of we onze leden elke keer moeten scannen of dat we ze een keer om een ​​code mogen vragen.”

De collegekaart vervangt de Coronakaart

Studenten hoeven bij Sportcentrum Universiteit Leiden (USC) geen QR-code te tonen. “USC blijft beschikbaar zonder Corona-vergunning, want het sportcentrum maakt deel uit van de universiteit”, zegt USC-woordvoerster Caroline Van Overbeek. “Het is vreemd dat de leerlingen bij elkaar in de klas mogen zitten, maar ze worden wel gecontroleerd voor de oefening.” Buitenstaanders die willen sporten bij het USC dienen vanaf zaterdag een pasje te tonen.

Toetsen die plaatsvinden op het Universitair Sportcentrum zijn ook zonder Corona-vergunning toegankelijk.