BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sportclubs checken bewijs Corona: ‘Alles is beter dan afgelasten’

Vooral voor binnensportverenigingen, zoals handbalverenigingen, volleybalverenigingen en zwemverenigingen, moeten veel mensen door middel van auracontrole. Spelers en toeschouwers van buitensportverenigingen mogen wedstrijden en trainingen bijwonen, maar moeten buiten blijven zonder bewijs van corona.

vrijwilligersmissie

Volleybalvereniging Olhaco uit Hoogeveen nodigde alle vrijwilligers uit om op wedstrijddagen te komen helpen bij het controleren van alle QR-codes. Bij de voordeur van de sportschool moet elke persoon twee inspecteurs passeren. “Het was een erg korte dag, maar deze zaterdag hebben we in ieder geval vrijwilligers kunnen regelen voor de cheque”, zegt bestuurslid Schord Knusen. “Doordeweeks wordt het lastiger, want dan trainen we in zes verschillende zalen door heel Hoogeveen. We hebben alle coaches gevraagd om de controles te doen.”

‘revoke data=”“>

Corona-verificatie is niet nieuw voor sportclubs, aangezien deze verplichting al langer van kracht is in de kantine. Naast het feit dat de cheques inmiddels naar de voordeur zijn verplaatst, zouden er nu meer mensen gecontroleerd moeten worden. Knusen: “Vroeger controleerde je alleen mensen die naar de kantine wilden, maar nu moet iedereen die komt kijken of spelen zijn QR-code laten zien. En dat werkt prima, want de eerste wedstrijden beginnen hier om 12.00 uur. na middernacht ‘s middags en de laatste om half zes ‘s avonds.”

Effectieve armbanden

Bij voetbalclub De Weide, ook uit Hoogeveen, is dat niet anders. Vanaf de vroege ochtend komen en gaan spelers, ouders en andere toeschouwers uit de verschillende competities. Iedereen die van plan is zich om te kleden, naar het toilet te gaan of iets te drinken te halen, moet zijn Corona Card tonen. Wie alleen op of rond het veld blijft, wordt niet gescreend.

READ  MIDDELBARE STROOM. | Westfries Museum heropent in VR, oudste Batavia-kaart (1627) komt tot leven

Zodat u niet iedereen die naar buiten komt opnieuw hoeft te controleren, krijgt iedereen na de scan een groen polsbandje. Volgens de voorzitter van de club, Gerd De Wei, verloopt dat vlot en is het efficiënter dan telkens controleren. “We zouden verkeerscensuur kunnen gebruiken, waarvan we vonden dat ze ons wilden helpen met de controles”, zegt hij. “Op zaterdag controleren ze de komende tijd alle toegangsbewijzen bij ons.”

Ga naar binnen zonder bewijs

Wat verificatie ingewikkeld maakt, zijn de vele uitzonderingen op Corona-tickets. Spelers en het publiek moeten een symbool tonen, maar iedereen met een functie bij de club wordt gediskwalificeerd. Dit betekent dat alle coaches, coaches, bestuursleden, scheidsrechters en vrijwilligers geen bewijs van corona nodig hebben. Ze kunnen naar binnen zonder dat ze zijn ingeënt of een eerdere besmetting met corona of een negatieve coronatest hebben gehad.

“Eigenlijk is dit heel dubbel”, zegt bestuurslid Olhaco Knossen. “Dit maakt het moeilijk om onze vrijwilligers onder controle te houden, omdat je de mensen moet pakken die binnenkomen en geen bewijs van hun woorden tonen.” Uitzonderingen kan hij begrijpen, want zo stimuleer je vrijwilligers die geen QR-code hebben om te komen helpen.

Voorzitter Weide De With ziet de praktische problemen van al die uitzonderingen, al valt het in de praktijk mee, zegt hij. “Je krijgt wel eens gekke situaties van iemand die ‘s ochtends als toeschouwer zijn Corona proof moet laten zien en ‘s middags niet als vrijwilliger hoeft te laten zien. Maar wat mij tot nu toe is opgevallen is dat het absoluut nutteloos is dus mensen kunnen gebruiken hun telefoon om het te bekijken’, zegt De Wei.

READ  Tom Eggers menindas dan mengintimidasi rekan satu timnya menurut staf NOS Sport | mode

Een noodzakelijk kwaad

Geen van beide verenigingen van Hoogeveen had vandaag gesprekken met de sporters of toeschouwers aan de poort. De eerste reacties zijn veelal vol begrip. De With: “Ik heb wat gesprekken gehad met niet-gevaccineerde leden die niet in de kantine mochten, maar ze toonden ook begrip dat we moeten controleren. We moeten allemaal proberen een terugkeer naar de periode te voorkomen dat hier niets mocht.”

Knossen van Olhaco beaamt dit: “Je moet niet denken dat alles weer dicht moet. We zijn net weer begonnen en we hopen allemaal dat we dit seizoen samen kunnen afmaken. Nu is het een noodzakelijk kwaad: alles is beter dan weer afzeggen.”

Lees ook: