BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Hoogopgeleide sporters rennen en spinnen meer over Corona, en lager opgeleide mensen zitten meer thuis

Trainingsvideo van Hoofd Coach

Bij sportbond Quick1888 in Nijmegen merken ze dat hun 650 leden heel anders omgaan met het verbod op teamsporten. “De leden van de groep gaan meteen op zoek naar iets anders om fit te blijven. Ze gaan naar de sportschool of doen thuis oefeningen achter hun laptop”, zegt bestuurslid Jonathan Van Dongen.

Tijdens de eerste golf was iedereen nog enthousiast over de trainingsvideo’s van voormalig profcoach Ivo Rosin. Maar na een paar weken gaven de meesten het op. “Nu willen de animatieteams gewoon spelletjes spelen en dat mag niet”, zegt van Dongen.

In deze teams zitten vaak een paar spelers in een zwakke positie, die zijn bijvoorbeeld hun baan kwijt, zegt de clubmanager. “Ze moeten samen sporten voor hun sociale connecties en ik ben bang dat deze leden nu stoppen met studeren.”

sportprogramma

Volgens sporteconoom Willem de Boer kunnen voortijdige sporters verleid worden om weer in actie te komen door tijdens de gedeeltelijke lockdown sportbegeleiding in de omgeving te bieden. “In sommige buurten met dezelfde sociaaleconomische status zijn er grote verschillen in de hoeveelheid sport. Vaak komt dat doordat er een speeltuin of sportschool in de buurt is.”

READ  Zo maak je de perfecte nasi goreng | koken en eten