BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Een Indonesische vulkaan die kilometers uit de aswolk spuwt  Buitenland

Een Indonesische vulkaan die kilometers uit de aswolk spuwt Buitenland

VideoGeweldige foto’s van het Indonesische eiland Sumatra. De Sinabung-vulkaan heeft vanmorgen een gigantische aswolk 5 km de lucht in de lucht laten vallen. Foto’s en video’s tonen een enorme aswolk die oprijst uit de 2460 meter hoge berg in Karoo, Noord-Sumatra.


Buitenlandse bevrijding


Laatst bijgewerkt:
10-08-20, 11:49
De vulkaanuitbarsting was de tweede in drie dagen en ging gepaard met een donderend geluid en een donkere lucht. De vulkaan is al meer dan een jaar inactief. Na de uitbarsting van de vulkaan op zaterdag waarschuwden de autoriteiten bewoners en toeristen voor het potentieel voor pyroclastische stromen.

Het vulkanologiekantoor zei in een verklaring dat bewoners het advies kregen om buiten de straal van drie kilometer rond de vulkaan te blijven en maskers te dragen tegen vallende as. Er werden geen slachtoffers gemeld en een woordvoerster van de Civil Aviation Authority zei dat er nog steeds vluchten in het gebied actief waren.

Sinabung kwam in 2010 voor het eerst in 400 jaar weer tot leven. Na weer een periode van inactiviteit barstte de vulkaan in 2013 weer uit en is sindsdien zeer actief gebleven. In 2016 kwamen zeven mensen om bij een explosie. Bij een vulkaanuitbarsting in 2014 kwamen 16 mensen om het leven

De tekst gaat verder onder de kaart

Tsunami

Eind 2018 barstte een vulkaan uit in de zeestraat tussen de eilanden Java en Sumatra, wat een aardverschuiving onder water veroorzaakte en een tsunami ontketende. Meer dan 400 mensen kwamen om het leven.

Indonesië herbergt ongeveer 130 actieve vulkanen vanwege hun ligging aan de “Ring of Fire”, een gordel van tektonische plaatgrenzen die de Stille Oceaan omringen. Seismische activiteit komt hier regelmatig voor.

De Sinabung-vulkaan op het Indonesische eiland heeft na de uitbarsting eerder vandaag een enorme aswolk vrijgelaten. © Bureau voor milieubescherming