BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Eindelijk een perspectief voor sportschoolhouders: “We crave a sweat”

Bij Actioncenter Gieten kan Anita Eleveld haar enthousiasme om de deuren weer te openen nauwelijks bedwingen. “Hier wordt aan alles gewerkt: de werkschema’s van onze medewerkers, de reserveringsschema’s voor atleten, e-mail met uitleg. Alleen de stippellijnen met de details moeten nog worden ingevuld”, legt ze uit.

(verhaal gaat verder onder foto)

Al maanden snakken sportschooleigenaren naar perspectief, en nu is het eindelijk zover. Eleveld hoopt dat de maatregelen tegen het coronavirus binnenkort tot het verleden behoren. “Als ik alle ontwikkelingen op deze manier volg, denk ik dat we weer de goede kant op gaan. Langzaamaan mogen we weer meer doen. Voor ons is er licht aan het einde van een donkere tunnel. Al mijn medewerkers en ik ik mis vooral datgene wat de aarde vult. Het lijkt misschien vreemd. Een beetje, maar we snakken naar zweet”, besluit ze lachend.

Meer mogelijkheden

En Jan de Werd van Sportpaleis Hoogeveen kon een glimlach niet verbergen na het goede nieuws. “Ja, natuurlijk ben ik blij”, zegt hij. Hij zei dat hij een groot deel van zijn sportuitrusting naar het buitenland heeft verplaatst, en er komt nu ook een deel binnen. “Groepslessen kunnen nog niet naar binnen, dus die blijven we buiten geven. Als alles goed gaat, horen we eind deze maand dat hier meer mogelijkheden in zijn.”

(verhaal gaat verder onder foto)

Toen De Weerd medio vorige maand te horen kreeg dat er nog geen mogelijkheid tot versoepeling was, was hij erg ontdaan. “Maar dat geeft weer wat lucht”, zegt hij. De eigenaar van de sportschool is vooral blij dat hij zijn vaste klanten weer indoorsport kan aanbieden. “Ze hebben ons in al die maanden gesteund door te blijven pushen. Dan zal ik de deuren wat vrolijker openen. We hebben binnen genoeg ruimte dus afstand houden tussen jullie is goed. We gaan zo weer de goede kant op.” !”

READ  Criminele invloed bij een op de acht amateursportverenigingen | interieur

was je neus

Degene voor wie ondanks dat hij ontspannen was niets was veranderd, was Sim Supercars. Naast personal training worden er in de fighting game academy alleen groepslessen gegeven. “Dus deze ontspanning werkt niet voor mij”, zegt hij. Schilt wacht af of er volgende week nog een opening is, maar bereidt zich nu al voor om zijn leden het slechte nieuws te vertellen. “Nou, ik kan de staat moeilijk aanklagen”, lacht hij. “Maar mensen zijn deze beperkingen beu. Hoe lang zullen ze duren?”

(verhaal gaat verder onder foto)

Schilt vindt het dan ook teleurstellend dat er voor groepslessen binnenshuis nog niets kan. “Het zou allemaal wat sneller kunnen, ja. Ik hou me er best goed aan, maar ik denk dat de regels maar een hoax zijn. Net als hoeveel mensen je al een tijdje in huis mag hebben, ik weet niet ik weet niet welke ik aanhang. Met een private gym BI ga ik eerst op gelijke voet verder, maar ik moet nog uitzoeken of we helemaal van dit virus af komen. Ik spring zeker niet nu van vreugde.”

Lees ook: