BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Els Visser – Hoe word je een professional?

Het verhaal van hoe Els Visser een professionele triatlon werd, is uniek in zijn soort. De getalenteerde atleet is ook chirurg en heeft een schipbreuk in Indonesië overleefd.

Als sportfanaat beoefende Els van jongs af aan veel sporten tot ze in 2008 de volle aandacht besteedde aan haar studie geneeskunde. De ambitieuze studente wilde alleen maar goede resultaten. Naast haar studie was er ook ruimte voor vermaak in haar studentenvereniging waar ze lid en later voorzitter van was.

Hoe ik een professional word: bouten

Els reisde de wereld rond voor studie. Tijdens haar reis door Indonesië in 2014 zonk de boot, die zij en 24 andere passagiers hadden meegenomen, plotseling midden in de nacht. Els moest 8 uur zwemmen naar een nabijgelegen eiland, waar ze de volgende dag uiteindelijk werd gered door een passerende boot. Deze vreemde ervaring bracht Els ertoe om ten volle te leven en haar dromen na te jagen.

Haar passie voor sport was altijd aanwezig en haar uiteindelijke doel was om een ​​ijzeren man te worden. Ze maakte haar eerste triatlon in 2016 en de eerste iron man in Zwitserland in 2017. Dit plaatste haar in de professionele triatlon gelederen. Een jaar later won ze onverwachts haar eerste prijs en werd ze de Ironman Kampioen van Nederland: “ Het was een zonnige dag waarop heel Maastricht op zijn kop werd gezet en me aanmoedigde. Mijn familie en vrienden stonden ook aan de zijlijn. Het was de eerste grote overwinning in mijn carrière. In 2019 maakte Els haar debuut in Kona en eindigde op de 16e plaats.

READ  Publik Roland Garros marah setelah penasaran diskualifikasi pemain tenis | olahraga
Triatlonprofessional Els Visser traint om zich te kwalificeren voor het komende Ironman Wereldkampioenschap. Zwemmen 3,86 km, fietsen 180,2 km, hardlopen 42195 km. Bekijk haar voorbereidingen >>
Race met een lengte van 3,86 km zwemmen, 180,2 km fietsen en 42,195 km hardlopen: Iron Man. Wat eet Els tijdens deze Iron Man en hoe kun je voeding gebruiken om je prestaties te verbeteren? Bekijk het hier >>