BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Slim idee: in deze disco waar normaal gesproken 700 mensen dansen, komt nu een sportschool NL Home

Spotlight aan. Aan het einde van de maand kun je sporten op de dansvloer bij discotheek El Toro in Goes. Gym Focus Fit Goes biedt daar spinning- en pomplessen aan. “Een perfecte locatie”, zegt eigenaar Rob Klwen. Meestal kunnen hier zevenhonderd mensen dansen.
Nu sporten ze nog buiten op de minigolfbaan van restaurant De Vierlinden in attractiepark De Hollandsche Hoeve in Goes. Het is oké zolang het niet regent. Met de herfst in aantocht is Rob Kluwen van sportschool Focus Fit Goes op zoek naar een nieuwe locatie. “In onze sportschool aan de ‘s-Gravenpolderseweg hebben we nu onvoldoende ruimte met corona om lessen als verantwoord spinnen te geven.”

Via Roxanne Moison van Café De Pompe in Goes kwam Kluwen op het idee om een ​​aantal van zijn lessen mee te nemen naar de dansvloer in El Toro. Eigenaar Renee Verhoef reageerde prompt enthousiast. “Het is fijn als je een mede-zakenman kunt helpen. De disco is sowieso leeg. Omdat feesten op dit moment geen optie is. Het zou mooi zijn als deze atleten na afloop overstappen op een borrel.”

Veel samenwerking

Chloen is verheugd dat ze eind deze maand weer indoor spinning- en pomplessen kan aanbieden. “Nu kunnen onze leden blijven sporten. Zeker in tijden van Corona, als we weten dat zwaarlijvigheid een bijkomend risico is, is voldoende bewegen belangrijker.” Er is voldoende ruimte in El Toro om dit veilig te doen. “We hebben hier gewoon niet genoeg ruimte. Het ventilatiesysteem is ontworpen voor 700 mensen. We gaan hier trainen met niet meer dan twintig mensen. Dat zou voor veel atleten een geruststellend idee moeten zijn.”

READ  Jadwal MotoGP 2024 diumumkan: masih banyak balapan lagi


citaat

Zeker in de tijd van corona, als we weten dat overgewicht een bijkomend risico is, is voldoende bewegen belangrijker.

Rob Klwyn, Focus Fit Goes

Verhoef en Kluwen kregen ook de volledige medewerking van de gemeente om van de discotheek een tijdelijke gymzaal te maken. Naast een horecabestemming is er een sportieve bestemming aangevraagd. Het is in het proces van vorming. “Ik heb gemerkt dat ze met je aan alles denken. Het voelt zo heerlijk.” Als de afmetingen van de aura waren verdund, betekent dat niet dat Chloen meteen zou moeten zwaaien. “Misschien kun je goed met elkaar overweg.” “Het is een kwestie van even fietsen”, zegt Verhoef.

Bekijk de tour samen

De twee ondernemers zien kansen voor samenwerking. “De tour, Gero en Vuelta komen dit najaar terug”, zegt Clwynn. “Wat is er mooier om na de bocht naar de race te kijken? Misschien kunnen we de discotheek zo inrichten dat je daar de sportwedstrijden kunt kijken.”

De lessen Spinning en Body Pumping bij El Toro gaan vanaf maandag 31 augustus naar El Toro. Vanaf dat moment is de disco zeven dagen per week open voor sporters. Iedereen die wil sporten, moet zich vooraf online registreren.