BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Vermiste Indonesische onderzeeër verdacht wrak gevonden | Buitenland

VideoBij het zoeken naar de vermiste onderzeeër in Indonesië, met 53 bemanningsleden aan boord, werd een wrak gevonden dat mogelijk afkomstig was van het schip. Dit werd gemeld door de legerleiding in het land. De onderzeeër ligt diep in het water. Volgens het leger is het schip gezonken, waarschijnlijk een deel van de romp open.


Buitenlandse bevrijding


Laatst bijgewerkt:
24-04-21, 22:12
Een persconferentie zei: “Er wordt aangenomen dat de dingen die in de buurt van de onderzeeër zijn gevonden, delen van de onderzeeër zijn.” Op dezelfde plek werd eerder een olievlek waargenomen. “We zijn nu overgeschakeld van een” verloren onderzeeër “naar een” onderzeeër onderzeeër op basis van bewijs “, zei een militaire functionaris.

De onderzeeër bevond zich via een speciaal onderzoek op een diepte van ongeveer 850 meter. Het schip is niet ontworpen voor deze diepte: het kan tot een diepte van 500 meter duiken. De autoriteiten hopen de levende bemanningsleden te kunnen evacueren, maar de kans dat de 53-koppige bemanning overleeft, is buitengewoon klein. Hun zuurstoftoevoer is al uitgeput.

‘Het zwartste scenario’

Mariene experts zeiden eerder dat de families van de onderzeeërbemanning het “ zwartste scenario ” zouden moeten overwegen. KRI Nanggala-402 verdween afgelopen woensdag van de radar, zo’n 95 kilometer voor de kust van Bali. Dit gebeurde tijdens een torpedo-aanval. De onderzeeër vroeg toestemming om te duiken en toen werd de verbinding verbroken.

READ  Gelaran wisata olahraga yang paling ditunggu-tunggu di Indonesia pada tahun 2022

De reden voor de verdwijning is nog niet duidelijk. Veel experts zijn van mening dat de romp van de onderzeeër barstte onder hoge waterdruk. De Indonesische marine onderzoekt nu of de onderzeebootmacht kort na het begin van de duik verloren is gegaan. Als gevolg hiervan was het misschien niet mogelijk om noodprotocollen te initiëren toen de Nanggala-402 tot grote diepten zonk.

De verloren Indonesische onderzeeër KRI Nanggala-402. © Privé

Indonesië ontvangt onderzoeksondersteuning van andere landen, waaronder Australië, Singapore en de Verenigde Staten. De onderzeeër met een gewicht van ongeveer 1.400 ton werd eind jaren zeventig in Duitsland gebouwd. Tien jaar geleden werd Nanggala-402 gerenoveerd in Zuid-Korea. Indonesië kocht in het verleden een vloot van 12 onderzeeërs uit de Sovjet-Unie om de uitgestrekte wateren van de archipel te patrouilleren.

Dodelijk – dodelijk

Ongevallen met onderzeeërs waren in het verleden vaak dodelijk. Zo stortte de Russische nucleaire onderzeeër Koersk in 2000 neer nadat aan boord een torpedo was ontploft. Een deel van de bemanning wist enige tijd te overleven in het zwaar beschadigde schip, maar uiteindelijk werd geen van de 118 mensen aan boord gered.

Frankrijk Persbureau
© Agence France-Presse