BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Fit blijven in tijden van Corona: sporten in de tuin | Nieuws

Jason in het Erasmuspark. (foto door Arjan van Orsou)

Doneert

Sporten in parken is tijdens deze lockdown echt van de grond gekomen. Vooral mannen sporten als het om fitnessapparatuur gaat. Verslaggever Arjan van Urso ging naar het Erasmuspark om te vragen naar de beweegredenen van deze sportfans.

Op een doordeweekse dag met een ijzige wind sporten Ronald en Jason. De grond rond de fitnessapparatuur is nat en glibberig. Ronald zegt al twee jaar fanatiek te sporten in de sportschool. “Maar sinds de komst van corona sport ik afwisselend in het Rembrandtpark en hier in het Erasmuspark. In het Rembrandtpark staan ​​twee machines, één met apparatuur van Callanetics en de andere, zoals hier, voor borst- en armoefeningen.”

bovenlichaam
Een van de nadelen van het Erasmuspark is dat er niets is voor de beenspieren, aldus Ronald. “Alleen voor het bovenlichaam heb ik helaas liever deadlift-oefeningen.” Volgens Ronald is het momenteel erg rustig, omdat het donderdag is; Maandag, woensdag en vrijdag zijn drukker. Ronald traint vier keer per week in het park, maar traint ook thuis.

Voetballer
Jason is pas onlangs begonnen met werken. Hij is een gepassioneerd voetballer, maar sinds de strenge maatregelen van Corona is dit niet meer mogelijk en te vinden in het park. Jason traint twee keer per week zijn spieren hier in het park.

lekker buiten
Diederik krijgt hier dagelijks commentaar op de hardware. Hij doet ook fitnesstraining door rond het gras te rennen. “Een heel interessante run is dat ik aan mijn conditie werk en aan krachttraining doe. Een ronde op volle snelheid en een ronde in een langzamer tempo. En op zondag ga ik hier met mijn dochter, en zij is op haar fiets van de Van Speijkstraat. Kan ze hier draaien en kan ik een beetje rennen? Dat is vooral fijn omdat ik het kan combineren met krachttraining en buiten zijn.”

READ  Ratusan pebulu tangkis berkompetisi di Festival Bulu Tangkis Indonesia 2021

vriendelijker
Diedrick vindt het Erasmuspark een prachtige plek. Hij komt nu vaker omdat zijn sporthockeywedstrijd wegens Corona is opgeschort. Diedrick meent dat de tuin er al is sinds de opkomst van Corona. “Vroeger waren er veel loafers. Nu is er een Terrasmus waar je een goede koffie kunt drinken. Het park is over het algemeen wat vriendelijker geworden.”

looptraining
Mohammed in de tuin met een vriend. Af en toe komen ze hier om hun lichaam in vorm te houden. Het begon pas toen de sportscholen dicht gingen. “Meestal gaan we naar de sportschool. Hier in het park doen we soms hardlooptrainingen of gebruiken we machines.”

Iets is beter dan niets
De Italiaanse expat Carlo is sinds oktober in het park om te sporten. Speel rugby in Italië. Hij wil vooral in vorm blijven. Hij doet voornamelijk push-ups en pull-ups en rent rondjes door het park. Erik hangt ook aan een van de apparaten. Hij wil in beweging blijven. Al kan buiten trainen niet tippen aan trainen in de sportschool, zegt hij. “Maar het is beter dan niets”, lacht hij.

Erik. (foto door Arjan van Orsou)