BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Ga voor goud: atleten uit deze landen profiteren meer dan alleen medailles

Ga voor goud: atleten uit deze landen profiteren meer dan alleen medailles

Onze collega’s van RTL Z kwamen er eerder in Nederland achter dat je met gouden medailleopbrengst een mooie middenklasseauto kunt kopen. Goud Sevan Hasan levert bijvoorbeeld 30.000 euro op. De zilveren medaille van de Nederlandse atleet verdient € 22.500 en de bronzen € 15.000.

bij de buren

De bonus bij onze zuiderburen, België, ligt iets hoger. De winnaar van een gouden medaille ontvangt 50.000 euro. Zilver en Brons geven respectievelijk een bonus van 30 duizend euro en 20 duizend euro. In de oosterburen van Duitsland betalen ze iets minder, met 20 duizend euro voor goud, 15 duizend euro voor zilver en 10 duizend euro voor brons.

Over het algemeen is dit helemaal niet slecht, maar het kan veel beter.

Hij zij Amerikaans zakenblad Forbes Zoek uit waar je het beste kunt wonen (wat betreft medailles, laten we niet aan de rest denken) om zoveel mogelijk geld te verdienen met je sportwinsten. We zullen het regelen.

Eervolle vermelding: Estland

We beginnen met een eervolle vermelding van Estland. Want ook al lijkt het bedrag dat daar voor een gouden medaille wordt betaald niet zo hoog, 4.600 euro, het gaat toch goed omhoog. Want Estlandse winnaars ontvangen dit bedrag jaarlijks voor de rest van hun leven. Voor een 29-jarige sporter van 78 jaar betekent dit in totaal ruim 250 duizend euro. Toch niet te gierig.

Nr. 10: Kosovo

De kleine regering van Kosovo is niet zuinig met atleten. Een gouden medaille voor een atleet uit dat land levert 100.000 euro op. De zilveren medaillewinnaars krijgen 60.000 euro en de bronzen medaille brengt nog 40.000 euro op. Het land heeft in ieder geval al twee gouden medailles in de wacht gesleept met zijn Judok-overwinningen Nora Jiakova en Destria Krasnicki.

READ  Merawat PBL dari luar negeri

Coaches krijgen een halve medaille. En dat is niet alles. Het Olympisch Comité van Kosovo wil niet alleen de staat belonen, maar ook een bedrag aan de atleten zelf betalen. Hoe hoog het wordt, staat nog niet vast.

Nr. 9: Hongarije

De Hongaar die het goud wint krijgt zo’n 140.000 euro op zijn bankrekening bijgeschreven. Zilver 100.000 euro en brons 80.000 euro. Sporters die vier tot acht krijgen, krijgen ook steeds kleinere bedragen. Wat betreft prijzengeld, het maakt niet uit of iemand solo een optreden heeft gegeven of dat het in teamverband is uitgevoerd. Dit is goed nieuws voor het Hongaarse waterpoloteam voor heren, dat een van de favorieten is om de gouden medaille te winnen.

Nr. 8: Filippijnen

Voor een gouden medaille ontvangt een Filipijnse atleet ongeveer 170 duizend euro. Vorige week won de Filipijnse gewichtheffer Hedlin Diaz voor het eerst in 97 jaar de gouden medaille van haar land. Hoe blij haar burgers hiermee waren, bleek uit alle beloningen die ze naast dat prijzengeld ontving. Inclusief een beloning van staatshoofd Duterte is ze ruim 800.000 euro rijker. Ik heb ook een huis, een appartement, een kleine auto en onbeperkte vluchten met twee luchtvaartmaatschappijen.

Nr. 6: Maleisië

Maleisië betaalt een atleet met een gouden medaille 200.000 euro. De zilveren winnaar krijgt 60 duizend euro, terwijl de bronzen medaillewinnaar 20 duizend euro krijgt. Daarnaast ontvangen winnaars een maandelijkse betaling. Voor goud 1000 euro, voor zilver 600 en voor brons 400.

Nr. 5: Kazachstan

Deze maand maakte Kazachstan bekend dat de gouden medaillewinnende atleten 210.000 euro zullen ontvangen, en 125.000 zilver en brons meer dan 60.000 euro.

Nr. 4: Bangladesh

Bangladesh doet zijn best om de atleten en vrouwen te motiveren om de gouden medaille te winnen. Omdat het land nog nooit eerder een gouden medaille heeft gewonnen. De gouden medaille levert nu dus maar liefst € 250.000 op. De zilveren winnaar krijgt 120.000 euro en de bronzen medaillewinnaar 85.000 euro. Ook dit jaar mocht het echter niet helpen. Geen van de zes Olympische atleten uit Bangladesh heeft ooit een gouden medaille gewonnen.

Nr. 3: Brons voor Indonesië

Een individuele gouden medaille kent minimaal € 290.000 toe aan een Indonesische atleet. Daarnaast ontvangt de winnaar van een gouden medaille ongeveer 1.200 euro per maand. Deze bonus werd ook toegepast tijdens de spelen in 2016. Toen kreeg het Indonesische gemengde badmintonpaar, dat de gouden medaille won, een grote bonus.

Nr. 1: Goud voor Singapore

Er kan er maar één de winnaar zijn – tenzij je een hoogspringer bent – en dat is… Singapore. De staat betaalt atleten die een gouden medaille winnen minimaal 1 miljoen Singaporese dollar of 620.000 euro. Zilveren medaillewinnaars ontvangen 310.000 euro en brons 155.000 euro. Tot nu toe heeft het niet veel geholpen. Singapore staat tot nu toe nog steeds op nul medailles in de ranglijst.

niets

Het kan dus altijd beter zijn dan Nederland, maar het kan ook een stuk slechter. Er zijn ook veel landen die helemaal niets betalen voor een podiumplaats op de Olympische Spelen. Het gaat tenslotte om eer.

Groot-Brittannië, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Zweden kennen bijvoorbeeld geen gouden, zilveren of bronzen beloningen toe in Tokio.