BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

“Gooi dit in de mix en de gekste dingen kunnen gebeuren.”

“Gooi dit in de mix en de gekste dingen kunnen gebeuren.”

ROOSENDAAL – Pingpongtafel, draaitafel, bokszak, bar. Nee, dit is geen moderne sportschool van Randstad, maar een Every Day creatief digitaal bureau uit Roosendaal, waar ook Linksome gevestigd is. Bij binnenkomst word je eigenlijk verrast door de receptie van un-Roosendaal. “Dat horen we vaak”, lacht de eigenaar, Water Cowen.


Wouter, ik draaide me bijna heel vroeg om, maar dan beland ik beneden bij je buren. Een parkeergarage?

Ja dat klopt. Het begon een paar jaar geleden in die garage. Letterlijk tussen band en olie in, maar we dachten altijd zo: Steve Jobs begon ook in de garage. Het heeft ook zijn charme.

Maar ben je ondertussen niet naar boven gegaan?

Ja, dat was nu ongeveer een jaar geleden. We wilden echt een creatieve werkplek creëren die jong talent in de digitale wereld aantrekt. De meesten vertrekken naar de grote steden, terwijl het ook in Roosendaal kan. Een plek waar we in sessies met opdrachtgevers echt tot de beste ideeën kunnen komen. Dit gaat heel goed, want aangezien we eigenaar zijn van deze site, heeft deze alleen aangetrokken in termen van klanten, team en projecten.

Hoe ben je in het beroep gekomen?

Dat was een hele lange zoektocht. Hij begon met communicatiewetenschappen in Tilburg, stapte vervolgens over naar rechtswetenschappen in Rotterdam en keerde daarna terug naar het hbo voor communicatie in Tilburg. Met een korte cursus kwam ik terecht in de branding van de middelbare school en slaagde erin om af te studeren bij TCC (Telecom Company, nu Fightclub). Daar werd ze echt verliefd op het vak en de kantoorwereld. Terugkijkend denk ik dat de carrière altijd in mij heeft gezeten. Ik ben altijd creatief geweest en heb een voortrekkersrol gespeeld.

READ  Sportbedrijf Lelystad lanceert online platform voor wegen en QR-tracks

Wat trok je zo aan?

Allereerst cultuur. Vrije Gedachte. Werken met een mix van creativiteit, technologie en strategie. In een team van enthousiaste jonge mensen. Doe dit in de mix en de gekste dingen kunnen gebeuren. Het is de wondere wereld van ideeën. Je kunt er niet alleen aan denken, maar het ook maken om de wereld slimmer te maken. Dit is het goud waard.

Je bent nu, met Sander Dirkin, de directeur van zo’n digitaal bureau. Had je dat eerder verwacht?

Nee niet echt. Ik ken Sander al geruime tijd, maar vooral van de kroeg in Moriaan. Dit leidde tot een creatieve film en we waren elke donderdag samen om onze ideeën te ontwikkelen. Sander begon toen al voor zichzelf en hij stelde wel eens voor dat ik me bij hem zou voegen. In eerste instantie wilde ik meer handelservaring opdoen, maar een jaar later zette ik de stap ermee. Het is nu exponentieel gegroeid. We leren elkaar steeds beter kennen, er ontstaat een visie. Als visionair schuurmachine met een idee om daarin mee te gaan, ben ik meer dan een strateeg die stap voor stap naar de lange termijn kijkt. In dit opzicht is de balans tussen ons ook goed.

Hoe omschrijven medewerkers jou als baas?

Ik hou er niet van om zo te zijn, we zijn samen een team. Ik ben natuurlijk benieuwd wat ze zouden zeggen. We leren elkaar altijd goed kennen en streven naar goed presterende teams. We maken vaak ruzie, maar we werken ook met persoonlijkheidstesten. Daardoor kennen we ook elkaars hachelijke situatie. We zijn jong, maar we zijn meer op elkaar afgestemd. Ik hoop dat ik een inspiratie kan zijn en hen kan motiveren om bepaalde dingen te doen. U kunt meer doen dan u denkt. Bovendien denk ik dat ze mij omschrijven als iemand die weet wat ze willen, iemand die alles kan verkopen en iemand die communicatief sterk is.

READ  Skater gaya bebas Hansen ingin pergi ke Pertandingan Musim Dingin di lapangan | olahraga lainnya

Ben je streng?

Ik ben niet streng, maar ik weet wat ik wil. Het liefst laat ik iedereen zo vrij mogelijk, dat vind ik ook erg belangrijk. Om ruimte te krijgen. Uiteraard met inzet en resultaatgerichtheid, want we hebben ambities die we willen realiseren. Iedereen die hier komt werken, weet het ook, we hebben het gevoel dat we net beginnen en we hebben nog veel mooie doelen.

Waar wil je over vijf jaar zijn?

Ik hoop dat we een club hebben met ongeveer 20-25 mensen. Alle digitale professionals hebben een goed gevoel voor humor en ambitie. Het hoeft niet groter te zijn dan dat. Het zou mooi zijn als we met tien tevreden klanten op dit punt zouden kunnen werken. We hebben tijden gehad dat we 60 klanten hadden en dat varieerde van visitekaartje tot nieuwe webapp. Onmogelijk om te doen, het is beter dan veel. Bovendien hoop ik natuurlijk dat onze nieuwe Linksome-baby het internationale succes zal hebben dat we zoeken. Alles komt om onze visie te vervullen: maximale kwaliteit van werk, maximale kwaliteit van leven.

wat bedoel je daarmee?

Wij zijn meer dan alleen een ondernemer. We werken samen, komen samen tot rust en als we de kans krijgen, is het tijd om te feesten. Ik wil dat iedereen in ons team zijn dromen kan waarmaken. Ik zou graag willen overwinteren en op afstand werken, bijvoorbeeld in Indonesië. Daar moet invulling aan kunnen worden gegeven, er moet vrijheid zijn. Dit kan alleen met een betrokken team met passend leiderschap en verantwoordelijkheid. Heeft u zelf een goed idee? Bespreek het met ons, we gaan op onderzoek uit. Wil je reizen en werken? Welke kan. Werk mag geen belemmering zijn, het moet een manier zijn om je dromen waar te maken. Ik denk dat het leuk zou zijn als we daarheen zouden gaan.

READ  Milestones Berhad menunjuk Dr. HR Agung Laksono sebagai Wakil Ketua/Wakil Ketua Independen dan Non-Eksekutif

We noemden Steve Jobs al kort. Is dit een voorbeeld voor jou?

Ik denk dat elke marketeer “ja” moet zeggen op deze vraag. Hij is het perfecte voorbeeld als het gaat om de perfecte pitch. Hij liet mensen drie dagen in een slaapzak voor een winkel liggen voor iets wat andere bedrijven ook konden doen. Gewoon imiteren, wat hij deed, is echt slim. Aan de andere kant vind ik ook dat niemand op een voetstuk mag worden geplaatst omdat we allemaal gelijk zijn.

De laatste vraag weer: met wie zou je graag aan de keukentafel willen zitten?

Iedereen met positieve energie en gedachten is welkom. Natuurlijk heb ik een lijst, maar die gaat van Kanye West, Sticks en Bob Marley tot Elon Musk, Richard Branson en Steve Jobs. En vergeet natuurlijk mijn lieve vriend niet.