BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Heni serveert heerlijke Indonesische gerechten

Heni Steenvoorden (43) uit Nieuwveen woont uit liefde sinds 2006 in Nederland. Ze werkte in een populair Indonesisch restaurant in Heemsted totdat ze zwanger werd. Omdat er volgens haar geen vergelijkbaar restaurant in Nieuwveen is, is het een maand geleden met de exploitatie begonnen. Onder de naam Hapjes van Heni haal je heerlijke gerechten op bij de vrolijke chef. “Ik vind het leuk om mensen gelukkig te maken.”

Bart van der Speke

Neovin– “Ik hou van het bereiden van gerechten en snacks, dus een vriend vertelde me dat ik gerechten aan mensen kan verkopen, zeker nu bijna iedereen thuis is door de strikte lockdown”, zegt de enthousiaste Henny. “Ik had ook een horecabedrijf met een vriend en ik weet dat veel Nederlanders van Indonesisch eten houden. Bovendien heb je in Nieuwveen geen restaurant waar je Aziatische gerechten kunt eten. Kortom, dit zijn de redenen waarom ik ben begonnen.”

Volgens de nieuwe ondernemer weet Nieuwveners haar bedrijf al te vinden. “Het gaat goed. Er wordt elke week veel gevraagd. Ik heb de laatste tijd meer dan honderd snacks per week verkocht.” Heni heeft ook een favoriet: risolles. ‘Je kunt het vergelijken met een loempia. Het is aan de binnenkant gevuld met een lap, dus het is niet droog. Het is moeilijk uit te leggen waarom, maar het is heerlijk! Je moet het proeven om het te begrijpen.’

Hoewel de Nederlandse keuken niet bekend staat om zijn lekkernijen, kan Heni zeker genieten van Nederlandse gerechten. Ze benadrukt echter de verschillen met die uit haar thuisland. “Je kunt Nederlandse en Indonesische gerechten niet vergelijken. De Nederlandse keuken is heel seizoensgebonden en eenvoudig. In Indonesische gerechten worden veel verse kruiden gebruikt. Ik hou van Hollands eten, bijvoorbeeld soep met gehaktballetjes. Ik moet meer eten.”

READ  Kursi bangku Excelsior Markelo dapat bergabung dengan grup terpilih minggu ini | Olahraga Regional Rotterdam

De inwoner van Indonesië verhuisde naar Nieuwveen. Ze woonde eerder in Hoofddorp in Nederland. Opvallend is dat in Straat Albatros ook andere startende ondernemers wonen, waaronder Anja van Sassen en Martijn Burgers. Hun verhalen zijn eerder in deze krant gepubliceerd. Ze heeft veel goede relaties met Anja. “Ik vind het heel leuk om in Nieuwveen te wonen. Mensen zeggen altijd ‘hallo’ of ‘hallo’. Ik vind het heel leuk. In Hoofdorp gebeurde het niet echt. De nieuwe korst staat ook open om andere dingen te proeven. Ik word er heel erg van. gelukkig.”

Voorlopig kun je alleen gerechten bij Heni krijgen. Als de festoenprocedures minder streng worden en feesten weer mogelijk is, zal zij ook bevallen. “Als mensen dat willen, bezorg ik. Ik zeg geen nee, bijvoorbeeld op een feestje. Het gaat om grote hoeveelheden.”

Heni-gerechten proeven?

https://www.facebook.com/HapjesvanHeni

Dit is het onderdeel ondernemerschap tot slot.

Mensen zeggen ‘hallo’ of ‘hallo’ tegen mij