BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Het Indonesische vliegtuig is mogelijk neergestort toen het het water raakte

Een vliegtuig van Sriwijaya Airlines.AFP-foto

De Boeing 737 van Indonesia Airlines Sriwijaya Air is zaterdag verdwenen na het opstijgen in Jakarta. Het had 62 passagiers aan boord. Een paar uur later vonden duikers wrakstukken en onderdelen met het registratienummer van het vliegtuig. Borden uit de zwarte dozen zijn zondag gevonden en kunnen volgens de onderzoekers snel worden teruggevonden en leiden naar de wraklocatie.

“We weten het niet zeker. Als we naar het wrak kijken, zullen we zien dat het in een niet erg groot gebied verspreid ligt”, vertelde Norshio Otomo maandag aan Reuters. “Misschien scheurde het toen het het water raakte, want als het in de lucht, het puin zou zich wijder hebben verspreid, “voegde hij eraan toe.

Missend

Volgens minister van Transport Budi Karya Sumadi waren 50 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord. Lokale media meldden dat onder de passagiers zeven kinderen en drie kinderen waren.

Transportminister Boddy meldde dat de luchtverkeersleiding na een paar minuten besefte dat het vliegtuig niet op de juiste rijstrook vloog en contact maakte met het vliegtuig. “Kort daarna, binnen enkele seconden, verdween SJ 182 van de radar”, vertelde Bodo aan de Republika.

Pontianak

Het vliegtuig was op weg naar Pontianak, 700 kilometer naar het noorden, in de provincie West Kalimantan. De woordvoerster van het Indonesische ministerie van Transport, Adita Irawati, zei dat het laatste contact met het vliegtuig om 14.40 uur lokale tijd was.

FlightRadar24 meldde in een Twitter-bericht dat het vliegtuig 26 jaar oud was en in minder dan een minuut 3.000 meter verloor.