BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Het megasportevenement gaat van start in Azië: meer sport dan games

Voor het gastland Indonesië zijn de Spelen een “gouden kans om de wereld te verblinden”, Hij zei President Joko Widodo deze week. Na 56 jaar keerde het evenement terug naar het Zuidoost-Aziatische land.

Het is duidelijk dat de Aziatische Spelen nog steeds in leven zijn. De kaartjes voor de openingsceremonie waren wekenlang uitverkocht en het mediacentrum was gevuld met (voornamelijk Aziatische) journalisten. “Zelfs de toeristen die geen idee hebben dat de Aziatische Spelen zullen beginnen, zodra ze uit het vliegtuig stappen, kunnen er niet aan ontsnappen”, voegt hij eraan toe. “Posters zijn overal, logo’s zijn overal.”

In de periode daarvoor heeft de transformatie een grote transformatie ondergaan. “Ik heb een dikke laag make-up, zoals vrouwen die naar een bruiloft gaan: nieuwe bomen, nieuwe straten, mooie trottoirs”, zegt verslaggever Michel Maas. “Al het verkeer wordt opgesplitst en omgeleid, omdat de atleten snel van het atletendorp naar het stadion moeten kunnen gaan.”

Het waarborgen van “openbare veiligheid” maakt ook deel uit van deze ingrijpende verandering. De politie heeft het centrum ontruimd: bij hardhandig optreden Tientallen mensen kwamen om Degenen die relatief kleine misdrijven hebben gepleegd. Correspondent Michel Maas zegt: “Niets zou goed moeten gaan, vooral op het gebied van veiligheid, zoals president Widodo vindt.” ‘Maar je kunt niet alles opruimen.’

READ  Tahun Baru Imlek di All Dutch Bakery